Analist: ‘iPad leidt tot lagere pc-verkoop in onderwijs’

Analist Charlie Wolf van Needham & Company stelt dat de iPad-verkoop ervoor zorgt dat de pc-verkoop binnen het onderwijs daalt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad schoolDe iPad zorgt ervoor dat er steeds minder computers worden verkocht binnen het onderwijs. Dit beweert Needham & Company-analist Charlie Wolf in een bericht aan investeerders. Hoewel er nog steeds meer computers dan iPads worden verkocht in het onderwijs, zou het aantal verscheepte pc’s in het afgelopen kwartaal met 14 procent zijn gedaald. Dit zou gelijk staan aan 265.000 units. De iPad-verkoop in het onderwijs is ondertussen verdubbeld.


Wolf geeft toe dat de forse groei van de iPad-verkoop deels te maken heeft met marktuitbreiding. De iPad is een vrij nieuw product, waardoor veel mensen het nog niet in bezit hadden. Bij pc’s is sprake van een vervangingsmarkt, waardoor je het apparaat misschien iets langer laat staan omdat je je geld al hebt uitgegeven aan een tablet. Wolf merkt ook op dat de verkoop van Macs langzaam groeit binnen het onderwijs, wat er volgens de analist op wijst dat vooral (Windows-)computers last hebben van verminderde verkopen.

Een kanttekening bij Wolf’s cijfers is vereist. De analist heeft het specifiek over de groei van iPad-, computer- en Mac-verkoop. Dit betekent niet dat er inmiddels minder computers worden gebruikt dan Macs of iPads. Wolf’s cijfers laten enkel zien hoe de verkoop van de drie producten in percentages toe- en afneemt.

pc mac verkoop onderwijs

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.