Amphetamine app

Amphetamine: Caffeine-alternatief laat je zelf bepalen wanneer Mac in slaap valt

Met Amphetamine bepaal je zelf wanneer je Mac of Macbook naar de slaapstand overschakelt, zonder dat je extra menu's hoeft te openen.

Amphetamine appNet als wij, neemt ook je Mac na een tijdje hard werken even rust. Zo kun je in de instellingen aangeven wanneer je wilt dat je desktop of laptop in de energiestand gaat om batterij te besparen. Toch kan dit soms ook storend zijn, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan belangrijke projecten of een film kijkt en liever niet onderbroken wilt worden. Met de app Amphetamine kun je eenvoudig zelf bepalen wanneer je Mac wakker moet blijven of in ruststand mag gaan.

Amphetamine is niet de eerste app in de App Store waarmee je handmatig kan bepalen wanneer je Mac naar slaapstand overschakelt. Eerder was er al het populaire Caffeine, alleen stamt deze applicatie alweer uit 2010. Amphetamine heeft alle functies van haar tegenhanger overgenomen en daarnaast vooral het gebruiksgemak proberen te verbeteren. Je vindt bovendien een paar extra’s in Amphetamine die je niet in Caffeine aantreft, zoals de mogelijkheid om de app op gezette momenten te activeren. Je stelt hierdoor de app zo in, dat je Mac bijvoorbeeld ‘s nachts wel de slaapstand activeert. Je kunt met Amphetamine bovendien een universele hotkey instellen om de app aan of uit te zetten, ongeacht welke app je op dat moment gebruikt. Amphetamine heeft ook een Retina-icoon dat je kunt aanpassen aan de donkere menubalk van de Yosemite-nachtmodus.

Amphetamine screen

De app wordt als icoontje weergegeven in de menubalk, boven in je scherm. Door erop te klikken kun je direct kiezen of je je Mac oneindig ‘wakker wilt houden’, of over hoeveel uren of minuten je het apparaat in slaapstand wilt laten gaan. Je hoeft dus geen extra menu’s te openen om snel je voorkeur aan te geven. Ook is er de mogelijkheid om exact te plannen wanneer je Mac of Macbook in de ruststand gaat, kun je presets aanmaken voor vaste momenten en sneltoetsen instellen zodat je via het toetsenbord de app aan- of uit kunt zetten. Wil je niet dat de applicatie gebruikt wordt als je batterij bijna leeg is? Dan is er de optie om aan te geven dat Amphetamine stopt wanneer de batterij onder een bepaald aantal procent uitkomt of automatisch actief wordt zodra je laptop van de oplader gebruik maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2015, 12:43
Categorie Apps
Onderwerp mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.