Google vreest dat Apple de Google Maps-app niet goedkeurt

Google-medewerkers denken dat Apple de Google Maps-app voor iOS niet zomaar zal goedkeuren. Afkeuren kan ook niet, want dan krijgt Apple last met federale toezichthouders.

Google-Maps-iOS-AppGoogle is druk bezig om een losse Google Maps-app voor iOS te ontwikkelen, die ze het liefst nog dit jaar willen uitbrengen. Maar bij medewerkers van Google groeit de twijfel of Apple de app ooit zal goedkeuren. Apple zou het goedkeuringsproces onnodig kunnen rekken of de app botweg afwijzen. Je kunt je alleen afvragen of er al echt iets aan de hand is, of dat de PR-machine van Google alvast de publieke opinie aan het opwarmen is.

Apple kan de app namelijk niet afwijzen. Eerder zaten beide bedrijven in een soortgelijke situatie met de Google Voice-app, die Apple probeerde tegen te houden. Ook alternatieve Google Voice-apps werden uit de App Store gehaald. Maar toen Apple vervolgens op het matje werd geroepen door de federale toezichthouder moesten ze toch de Google Voice-app toelaten.

Apple zal daardoor niet veel mogelijkheden hebben om de Google Maps-app voorgoed tegen te houden, maar ze kunnen het goedkeuringsproces wel proberen te frustreren. Ondertussen zit Apple zelf met een reputatieprobleem: de Apple Maps-app die ze maakten is niet goed ontvangen. The Guardian merkt op dat de apps die Apple als tussentijds alternatief aandraagt nou net apps zijn die de Google Maps API niet gebruiken. Een bron binnen Google denkt dat die apps met opzet achterwege zijn gelaten omdat beide bedrijven ruzie hebben over patenten en over de vraag of Android functies uit iOS heeft gekopieerd.

Het afwijzen van de Google Maps-app zal veel meer slechte publiciteit teweeg brengen dan de eerdere genoemde zaak rond Google Voice, dat een minder prominent product van Google is. Bij Google Search deed Apple er ook eindeloos over om de app goed te keuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 22:06
Categorie iOS
Onderwerpen apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.