Amerikaanse anti-drugsdivisie kan iMessages niet afluisteren

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration klaagt over iMessage, omdat zij geen berichten kunnen onderscheppen.

iMessageDe Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) is ontevreden met iMessage, omdat het onmogelijk voor hun is om berichten van verdachten te onderscheppen. Dit blijkt uit een rapport in handen van CNET. De encryptie die Apple bij de berichten gebruikt is voor de drugs-eenheid een groot probleem. De DEA mag gebruikmaken van afluisterechnologieën onder de ‘Federal Wiretap Act’.

De DEA kwam Apple’s iMessage-beveiliging voor het eerst tegen toen op 21 februari de sms-berichten van een verdachte werden geleverd door telecomprovider Verizon. Toen bleek dat lang niet alle berichten in de geleverde data te vinden waren wegens het gebruik van iMessage.

CNET schrijft dat het bij zowel telefoongesprekken als berichten lastig is om informatie te onderscheppen bij de iPhone. Om dit toch te doen zou er iemand tussen de ontvanger en verstuurder van het bericht moeten sturen.

Of de DEA stappen zal maken om iMessages alsnog toegankelijk te maken, is nog niet duidelijk. iMessage maakt gebruik van Apple’s servers, wat betekent dat de anti-drugsdivisie naar Apple moet stappen om dit voor elkaar te krijgen. Sms-berichten gaan via providers, die in de VS in dergelijke situaties al sms-berichten aanleveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 15:51
Categorie Achtergrond
Onderwerp imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.