Nieuwe patenten wijzen op stappenteller van Apple

Apple heeft drie nieuwe patenten die wijzen op een mogelijke, preciezere stappenteller. Apple zou hiermee kunnen concurreren met Nike en Jawbone.

Stappenteller AppleDrie nieuwe Apple-patenten beschrijven hoe een stappenteller accurater kan zijn dan nu al het geval is. Waar Apple het gepatenteerde systeem mogelijk voor wil gebruiken, is nog even onduidelijk. De patenten kunnen wijzen op een precieze stappenteller in de iPhone, maar een tweede mogelijkheid is een los, draagbaar accessoire. Dat laatste zou betekenen dat Apple de concurrentie aangaat met de Nike Fuelband en Jawbone Up.

De patenten beschrijven de technische aspecten van een stappenteller en hoe Apple’s variant meer data zou analyseren, om zo een exacter resultaat te bieden.

Hoewel de drie nieuwe patenten laten zien dat Apple naar de mogelijkheden van een stappenteller heeft gekeken, bevestigt dit niet dat er op het moment ook actief aan wordt gewerkt. Apple patenteert vaker ideeën die achteraf in de ijskast verdwijnen. Een accurate stappenteller lijkt ons echter een handige toevoeging aan de iWatch, Apple’s vermeende horloge dat steeds vaker in het geruchtencircuit opduikt. De drie stappenteller-patenten werden in september 2011 door Apple ingediend bij het Amerikaans patentbureau, maar pas onlangs onthuld.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 14:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen patenten, quantified self, stappenteller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.