estimote ibeacon

AltBeacon is een open specificatie voor iBeacons

AltBeacon is een open specificatie voor iBeacons, gemaakt door een extern bedrijf. Daarmee zou je iBeacon-toepassingen kunnen maken buiten Apple om.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Wil je met iBeacons aan de slag, dan zul je merken dat Apple veel zaken zelf in de hand probeert te houden. iBeacons heeft geen open specificaties en bovendien kun je alleen via het Made for iPhone-programma goedkeuring krijgen voor accessoires. Het AltBeacon-programma probeert dat anders aan te pakken. Dit is een open source iBeacon-specificatie, waarmee je zelf iBeacon-experimenten kunt uitvoeren. Het idee is om een platformonafhankelijke oplossing te bieden, die ook samenwerkt met Android-apparaten. Radius Networks heeft het als open specificatie neergezet en hoopt nu op reacties uit de community.

iBeacons kunstwerken

De grap is: eigenlijk weten we als gewone gebruikers helemaal niet zo goed hoe iBeacons werken. De Bluetooth-zendertjes zijn in winkels en musea te zien als strak afgewerkte kastjes, maar wat er onder de motorkap schuilgaat is lastig te zien. Het Duitse bedrijf SIC! besloot begin dit jaar om zelf iBeacons te bouwen, om te kijken hoe het werkt. Een kleine Bluetooth-module (bijvoorbeeld de Bluegiga BLE112), geschikte firmware (bijvoorbeeld iBeacon112) en een iPhone-app om te testen (bijvoorbeeld AirLocate) zijn voldoende.

ble112-ibeacon-bluetooth

Ze ontdekten dat de beacon zelf niet meer dan een Bluetooth LE-zender is, die constant pakketjes wil versturen. Een unieke ID en drie parameters, meer kan de Bluetooth-module niet verzenden. Aan de iPhone-kant kan je op twee manieren reageren op de signalen van zo’n iBeacon: met een app of een Passbook-item. Wil je snel iets maken om de interactie te demonstreren, dan is dat met een Passbook-item snel te doen. Je kunt mensen bij het naderen van een iBeacon bijvoorbeeld een waarschuwing geven dat er een kortingsbon klaarstaat. Knutselen met iBeacons verloopt een stuk makkelijker als er een open standaard komt, los van Apple. Wie mee wil werken kan de specificaties van AltBeacon bestuderen en commentaar erop geven.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2014, 21:42
Categorie Achtergrond
Onderwerp ibeacons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.