Appie icon

Albert Heijn test mobiel betaalsysteem met iPhones

De iPhone als zelfscanapparaat en supermarktmedewerkers met iPads om je op weg te helpen. Het is hoe één Albert Heijn tijdens een test zal werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Albert Heijn

Albert Heijn test vanaf 4 februari een nieuw betaalsysteem, waarbij de iPhone wordt gebruikt als zelfscanapparaat. Door met de iPhone-app producten in de winkel te scannen, kun je met de iPhone afrekenen bij een zelfscankassa. Het is met deze zelfde app bovendien mogelijk om te betalen bij een gewone kassa in de supermarkt.

De Albert Heijn-test gaat van start in een winkel aan de Limburglaan in Eindhoven, zo schrijft Distrifood. Eerder werd een vergelijkbaar systeem getest in vijf andere Albert Heijn-filialen. Ditmaal wordt er echter nog meer ingezet op iDevices: personeel zal bijvoorbeeld op de winkelvloer rondlopen met iPads, waarmee ze het iPhone-winkelsysteem kunnen uitleggen aan klanten.

De app van Albert Heijn zal beschikbaar zijn voor de iPhone, maar zal ook te downloaden zijn voor Android-telefoons. Het betaalsysteem wordt op een bijzonder moment getest: sinds de introductie van Apple Pay in de Verenigde Staten, is het de vraag wanneer de Apple-betaaldienst in Nederland beschikbaar komt. Met Apple Pay kun je net als met Albert Heijn’s systeem contactloos afrekenen. Een Nederlandse bank lijkt zich al op Apple Pay voor te bereiden.

Update: De nieuwe zelfscanfunctie is in een app-update voor Appie toegevoegd. Deze optie werkt alleen in de Albert Heijn aan de Limburglaan in Eindhoven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2015, 21:49
Categorie Apps
Onderwerp albert heijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.