Airfoil Speakers Touch maakt van iPhone een draadloze speaker

Rogue Amoeba heeft een nieuwe iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je je iPhone als draadloze speaker voor je muziekcollectie kunt gebruiken. Het werkt vergelijkbaar met Airphones.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

airfoilOntwikkelaar Rogue Amoeba heeft Airfoil Speakers Touch uitgebracht, een iPhone-applicatie waarmee je muziek via je netwerk thuis kunt streamen. Het werkt samen met Airfoil (Windows/Mac, $25), een desktopapplicatie waarmee je muziek op het netwerk kunt delen met andere computers (ongeacht Windows, Linux of Mac), een Apple TV, Airport Express of ander apparaat. Met de nieuwe applicatie Airfoil Speakers Touch is die functionaliteit nu ook beschikbaar op je iPhone of iPod touch. Je geeft je apparaat een naam, vult een wachtwoord in en het luisteren naar muziek kan beginnen.

airfoil for iphoneEigenlijk maakt Airfoil van je iPhone een draadloze speaker, op een manier die enigszins vergelijkbaar is met Airphones.

Als je Airfoil op de desktop hebt geïnstalleerd hoef je vanaf de iPhone alleen nog maar aan te geven dat je iTunes wilt gebruiken als audiobron. Er zijn nog andere bronnen mogelijk, zoals Last.fm en Pandora. Om naar muziek te luisteren zul je de applicatie op de iPhone wel steeds geopend moeten hebben. Het werkt niet zoals het afspelen van de muziek via de iPod-applicatie, waarbij je tussendoor een spelletje kunt doen en waarbij de muziek gewoon blijft doorspelen. In de applicatie heb je ook veel minder bedieningsopties dan in de gratis Remote-applicatie van Apple zelf.

Meer info: Rogue Amoeba
Installeren: Airfoil for iPhone (gratis); de WIndows/Mac-applicatie kost $25

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2009, 13:51
Categorie Apps
Onderwerpen airfoil, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.