Airbnb iPad

Airbnb krijgt iPad-app met tijdschriftlayout

Airbnb heeft een tabletversie van zijn app uitgebracht. De interface is compleet anders: je bladert er als door een reistijdschrift heen.

AirBnB iconVakantiewoningen, appartementen of andere overnachtingen zoeken met Airbnb is nooit zo leuk geweest als met de gloednieuwe iPad-app. In plaats van de iPhone-interface één-op-één over te zetten heeft Airbnb gekozen voor een compleet andere aanpak: beschikbare locaties worden als een soort reistijdschrift gepresenteerd, met grote foto’s en weinig tekst.


Technisch gezien boek je geen hotels via Airbnb, zoals je dat met bijvoorbeeld Booking.com doet, maar huur je kamers, étages en woningen van particulieren voor een kort verblijf. Maar het effect kan hetzelfde zijn: zoek je op korte termijn een leuke verblijfplaats voor niet te veel geld, dan heb je die in de Airbnb-app snel gevonden.

Airbnb iPad

Veel gebruikers klaagden over het gebrek aan een tabletversie van Airbnb. Airbnb heeft gekozen voor een andere interface dan op de iPhone en maakt optimaal gebruik van de schermruimte van de iPad. Je geeft aan wat je bestemming is en bladert vervolgens door grote foto’s van de beschikbare locaties. Vanuit daar kun je meer informatie opvragen of rechtstreeks boeken. Wil je een zoekopdracht naar smaak aanpassen, dan kan dat nog steeds via de aanwezige filters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 april 2015 om 11:49
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.