AI Scry: paard herkennen

AI Scry herkent voorwerpen dankzij kunstmatige intelligentie

AI Scry is een app die dankzij kunstmatige intelligentie allerlei voorwerpen herkent, door de iPhone-camera erop te richten.

We hebben op iCulture wel eens geschreven over de app Kleur, die kleuren herkent via de iPhone-camera. Handig voor mensen die kleurenblind zijn. We schreven ook over Be My Eyes, een app waarbij blinden hulp kunnen vragen als ze bijvoorbeeld niet de uiterste houdbaarheidsdatum op etenswaren kunnen lezen. De nieuwe app AI Scry (AI • Scry: a remote viewing application powered by an alien psyche.) combineert beide ideeën: deze app helpt je met het herkennen van allerlei voorwerpen. De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie.

AI Scry beschrijft de wereld om je heen, via de iPhone-camera. De app beschrijft wat er in beeld verschijnt. Je richt de camera op een bord met pizzapunt en de app zegt: ‘a slice of pizza with cheese’. De gele kleur van de pizza zorgt ervoor dat de app concludeert dat er kaas aanwezig moet zijn, al heeft de app het ook wel eens bij het verkeerde eind. Maar dat is niet erg, want volgens ontwikkelaar Studio Cactus moet AI Scry niet alleen de knappe prestaties maar ook de zwakheden van kunstmatige intelligentie laten zien.

AI Scry: paard herkennen

AI Scry gebruikt het open source neurale netwerk Neural Talk, dat ontwikkeld is aan Stanford door Andrej Karpaty. Het is vooral amusant om te zien wat er met deze app mogelijk is. Het is nog geen bruikbaar hulpmiddel voor blinden en slechtzienden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2016, 15:37
Categorie Apps
Onderwerpen camera, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.