Kleur herkent kleuren met behulp van iPhone-camera

De iPhone-app Kleur herkent de kleuren van objecten die je met de camera bekijkt. Hierdoor kan een kleurenblinde gebruiker bijvoorbeeld weten waar hij of zij naar kijkt.

Kleur iPhone-appDe iPhone-app Kleur helpt je met het herkennen van kleuren die je tegenkomt. Door de app op te starten en hem op een kleur te richten, komt er bovenin het scherm te staan naar wat voor kleur je kijkt. Op deze manier biedt Kleur een makkelijk hulpmiddel om een specifieke kleurtint te identificeren, of voor kleurenblinden om een kleur te herkennen.


Kleur laat in grote letters zien wat voor basiskleur iets heeft, waaronder in detail staat wat voor precieze kleur het is. De app is echter niet in staat om bijvoorbeeld een hexcode aan de desbetreffende kleur te koppelen, die je makkelijk in bewerkingssoftware zou kunnen opzoeken. Volgens de ontwikkelaar herkent Kleur in totaal 1500 kleuren, maar moet je de app niet gebruiken voor exacte metingen.

Hoewel Kleur het vaak bij het rechte eind heeft, moet je de app wel in ideale omstandigheden gebruiken. Probeer je een kleur te herkennen in een niet goed verlichte ruimte of bekijk je iets met veel tegenlicht, dan heeft de app het nog wel eens bij het verkeerde eind.

Downloaden: Kleur (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 juni 2012 om 16:43
Onderwerp
Categorie
Diensten
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.