Lightroom voor iPad 1

Adobe brengt Lightroom voor iPad uit

Adobe heeft een gratis iPad-versie van Lightroom uitgebracht. De app vereist Lightroom 5 en Creative Cloud.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Lightroom voor iPad 1Adobe heeft een iPad-versie van Lightroom uitgebracht. Met de iPad-app kun je RAW-bestanden van je camera via een omweg bewerken: via Lightroom voor de desktop wordt een aangepast, kleiner bestand gemaakt, dat via Adobe’s Creative Cloud met de iPad wordt gesynchroniseerd. Dit bestand kun je wijzigen zonder dat de originele instellingen in het RAW-bestand worden overschreven. De app laat je uiteraard ook gewoon foto’s opgeslagen op de iPad bewerken en biedt een manier om alle geschoten beelden te organiseren.

Lightroom voor iPad is gratis te downloaden, maar vereist wel Lightroom 5 en één van de Creative Cloud-abonnementen. Er is namelijk een connectie met de desktopsoftware vereist om Lightroom te gebruiken op de iPad. De app lijkt daarom voornamelijk interessant voor fotografen die Lightroom al gebruiken en een manier zoeken om beelden vanaf de iPad ook te bewerken. Alle bewerkte beelden komen automatisch op je desktop terecht, met de tags die je op de iPad hebt aangegeven.

Hoewel je foto’s opgeslagen op de iPad kunt opslaan in Lightroom, lijkt dit niet de meest efficiënte manier om je materiaal te organiseren. Een foto wordt dan zowel in Lightroom als in Apple’s eigen fotocategorie opgeslagen, waardoor de opslagruimte gebruikt voor afbeeldingen wordt verdubbeld.

Downloaden: Adobe Lightroom (gratis, iPad, iOS 7.0+)

Lightroom voor iPad 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2014, 13:16
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, fotografie, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.