Adobe en ARM gaan samenwerken aan Flash Player 10

Adobe en ARM hebben vandaag aangekondigd dat ze gaan samenwerken om Flash Player 10 te realiseren. Met deze nieuwe software zullen televisies, personal media players en gsm’s flash kunnen weergeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

arm-processorAdobe en ARM hebben vandaag aangekondigd dat ze gaan samenwerken om Flash Player 10 te realiseren. Met deze nieuwe software zullen televisies, personal media players en gsm’s flash kunnen weergeven. De twee bedrijven gaan samenwerken om mobiele grafische beelden te verbeteren en te versnellen. “Video voor Adobe Flash Player is vandaag de dag het meest gebruikte videoformaat op het www en de samenwerking met ARM is weer een grote stap richting het compleet kunnen gebruiken van het internet op de mobiel”, aldus Gary Kovacs, general manager en vice president Mobile and Devices bij Adobe.

“We zijn blij dat we kunnen samenwerken met ARM om het browsen op het mobiele internet net zo krachtig te maken als op de computer thuis.”

Ian Drew, vice president, Marketing, bij ARM voegt er nog meer marketingtaal aan toe:

“ARM gelooft dat uit deze samenwerking een krachtige, geoptimaliseerde versie van Flash komt dat op miljoenen mobiele platforms, digitale televisies en dergelijke geïnstalleerd zal worden. De Adobe Flash Player laat klanten genieten van games, films, animaties en interactiviteit op het internet.”

Maar wat heeft dit allemaal met de iPhone te maken? Als we afgaan op de vele nieuwstips die jullie over dit onderwerp hebben ingezonden, is het nieuws belangrijk genoeg omdat de iPhone momenteel is uitgerust met een ARM-chip. Dat schept nieuwe hoop dat er eindelijk ondersteuning voor Flash op de iPhone beschikbaar komt. Maar hoe lang gaat Apple nog ARM-chips gebruiken? Die kans is heel redelijk: Apple heeft een tijdje geleden PA Semi overgenomen, die volgens geruchten bezig gaat het het ontwikkelen van een ARM-chip voor de volgende generatie iPhone. Maar andere bronnen twijfelen eraan: volgens EETimes is het nog niet zeker of er daadwerkelijk ARM-chips van PA Semi in de maak zijn: zij denken dat het Apple bij de overname meer om de intellectuele eigendommen en het personeel ging.

In maart beweerde Steve Jobs nog dat de iPhone niet capabel was om Flash te kunnen ondersteunen. Jobs gaf aan dat we het voorlopig niet hoeven te verwachten, omdat volledige Flash-ondersteuning slecht presteert op de iPhone.

We moeten nog een tijdje wachten om erachter te komen of de iPhone Flash gaat ondersteunen: in de tweede helft van 2009 is het project van Adobe en ARM klaar.

Dit nieuwtje is geschreven door Peter Pastoor
De eerste drie tipgevers: Frekel, Michel, Joachim

Via: Macrumors en Adobe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.