Acer Iconia-case: geslaagde imitatie van de iPad Smart Cover

Acer heeft voor de Iconia Tab Android-tablet een hoesje ontwikkeld, die een geslaagde combinatie vormt van Apple's hoes voor de eerste en tweede generatie iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

acer smart coverNamaak zit Aziaten in het bloed. Ze schamen zich er niet voor, maar lijken het soms zelfs als een hommage te beschouwen, als ze bekende merken naäpen. Meestal levert dat kopieën op die nét iets slechter zijn dan het origineel. Aziatische tabletmakers proberen de iPad na te maken, maar slagen er niet in om dezelfde magie over te brengen. Het lukt nog steeds niet om een tablet te maken waarvoor mensen wél in de rij gaan staan. Toch zijn er wel eens uitzonderingen. Toen ik gisteravond tijdens een persbijeenkomst de beschermhoes voor de Acer Iconia Tab in handen kreeg dacht ik: “Dit is een schaamteloze rip-off van de Smart Cover!” Maar tegelijk besefte ik: “Dit is een hoes die Apple óók had moeten maken!”

acer hoesjeDe beschermhoes voor de Acer Iconia Tab combineert Apple’s beschermhoes voor de eerste generatie iPad met de Smart Cover. Hij is gemaakt van hetzelfde materiaal en heeft dezelfde vouwlijnen zoals de Smart Cover. Eigenlijk had Apple dit type case naast de huidige Smart Covers op de markt moeten brengen, om een oplossing te bieden voor mensen die nu bezorgd zijn dat de achterkant van hun iPad onbedekt blijft.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, blijft de hoes niet in model door magneetjes, maar door klittenband. Dat zou te maken hebben met een patent, waarbij Apple alleen hoesjes met magneetsluitingen mag maken (al hebben we inmiddels wel degelijk magneethoesjes van andere fabrikanten gezien). De Acer-hoes kost overigens €39,99 en dat komt aardig in de buurt komt van Apple’s hoge prijspeil. Alleen is Acer iets minder geld kwijt geweest aan R&D om het hoesje zelf te bedenken. Overigens kun je plannen om je iPad in zo’n Acer-hoesje te stoppen wel uit je hoofd zetten, want behalve dat het een stijlbreuk is, gaat het niet passen. De Acer Iconia Tab is dikker en langer dan de iPad 2, zoals bijvoorbeeld uit deze foto blijkt.

Onderstaande foto maakten we gisteravond tijdens de Packard Bell-persbijeenkomst in Amsterdam:

acer hoesje 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:21
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen cover, imitatie, wireless

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.