Adobe maakt Photoshop geschikt voor iPad-apps

Adobe heeft Photoshop geschikt gemaak voor de iPad-apps Lava, Eazel en Nav. Bovendien wordt het makkelijker om content aan te passen voor elk mobiel platform.

ipad schilderijAdobe heeft vandaag Creative Suite 5.5 en Photoshop 12.0.4 officieel uitgebracht. Het bijzondere van de Photoshop-update is dat er nu ondersteuning is voor touchscreen-apps voor de iPad. Eerder kon je op iPadclub al lezen over de demo-apps die Adobe had uitgebracht, namelijk Lava, Eazel en Nav. De apps laten zien wat er mogelijk is met de Photoshop Touch SDK. Ze variëren in prijs van €1,59 tot €3,99.

Creative Suite 5.5 is een tussentijdse update, met als belangrijke vernieuwing dat het mogelijk wordt om apps te maken voor elk type scherm. Vooral iOS, Android en BlackBerry worden daarbij bediend, dankzij verbeterde ondersteuning voor HTML5. Nieuw in CS 5.5 is de Adobe Digital Publishing Suite, waarmee uitgevers content op meerdere platformen beschikbaar kunnen stellen. Het gaat daarbij om de iPad, Android-tablets en de BlackBerry Playbook. Ook heeft Adobe met ingang van CS 5.5 nieuwe abonnementsdiensten beschikbaar gesteld. Gebruikers kunnen vanaf $19 per maand een abonnement nemen op Dreamweaver. Het loopt op naar $129 per maand voor alle softwarecomponenten. Voor mensen die als freelancer werken en niet het hele jaar de pakketten nodig hebben, kan dat gunstiger uitpakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 0:02
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.