Absinthe in 24 uur ruim 1 miljoen keer gedownload (jailbreak)

De jailbreakmethode Absinthe verscheen afgelopen vrijdag. Binnen 24 uur werd de methode meer dan 1 miljoen keer gedownload. Maar Cydia werd nauwelijks opgestart.

absintheHet Chronic Dev Team bracht afgelopen vrijdag de jailbreakmethode Absinthe voor iOS-devices met A5-processor uit. Heel wat mensen zaten erop te wachten, zo blijkt. Meer dan 1 miljoen mensen hebben Absinthe meteen gedownload, toen het afgelopen vrijdag beschikbaar kwam. Dat is nog exclusief de downloads op zaterdag en zondag en exclusief de Windows-gebruikers.

De cijfers zijn afkomstig van ontwikkelaar Joshua Hill. Er werd maanden op de jailbreak gewacht. Met Absinthe kun je iOS 5.0.1 jailbreaken, speciaal voor bezitters van een iPhone 4S en iPad 2. De cijfers laten zien dat iOS 5 de interesse in het jailbreaken niet heeft gestopt, ondanks de 200 nieuwe functie die erin zitten. iOS 5 leidde zelfs tot heel wat nieuwe jailbreak-tweaks, die bijvoorbeeld extra informatie in het Berichtencentrum tonen. Toen JailbreakMe 3.0 voor iOS 4 afgelopen zomer uitkwam, werd het cijfer van 1 miljoen overigens ook in 24 uur gehaald.

@MuscleNerd maakte nog meer cijfers bekend: tussen het verschijnen van Absinthe en zondagochtend was Cydia 205.000 keer voor het eerst opgestart op een A5-toestel. Dat laat zien dat de meerderheid van de downloaders Cydia niet eens heeft opgestart.

Het iPhone Dev Team verwelkomt op de website ook nieuwe jailbreakers. Hun cijfers liggen iets lager. Tussen vrijdag en maandag zijn er bijgekomen:

  • 491.325 nieuwe iPhone 4S-gebruikers
  • 308.967 nieuwe iPad 2-gebruikers
  • 152.940 iPad 2-tablets die al eerder jailbroken waren
  • Totaal: 953.232 nieuwe A5-jailbreaks in drie dagen

Lees ook: handleiding jailbreak iOS 5.0.1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 23:26
Categorie Jailbreak
Onderwerpen absinthe, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.