Absinthe 2.0: jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV op iOS 5.1.1 (jailbreak)

Absinthe 2.0 is een untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, originele iPad, iPad 2, Nieuwe iPad en 2e generatie Apple TV.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

GreenPois0n AbsintheAbsinthe 2.0 is een untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, originele iPad, iPad 2 en de Nieuwe iPad. De jailbreaktool is op dit moment geschikt voor Windows, Mac OS X en Linux. Om de jailbreak te realiseren wordt er gebruik gemaakt van een keten van zeven kwetsbaarheden in iOS. Nooit eerder waren er zoveel kwetsbaarheden nodig om een jailbreak uit te kunnen voeren. In dit artikel lees je meer over de nieuwe jailbreak voor iOS 5.1.1.


Absinthe 2.0

Jailbreaken met GreenPois0n Absinthe op iOS 5.1.1

Jailbreak van iOS 5.1.1Het feit dat de jailbreak untethered is wil zeggen dat het niet nodig is om het toestel na een jailbreak met een computer te verbinden om deze opnieuw op te starten. Gebruikers die momenteel nog gebruik maken van een oudere iOS-versie en een jailbreak uit willen voeren wordt aangeraden om te updaten naar iOS 5.1.1 nu dat nog mogelijk is.

De kwetsbaarheden waar gebruik van wordt gemaakt om de jailbreak van iOS 5.1.1 te realiseren zijn namelijk door een firmwareupdate door Apple te patchen. Om ervoor te zorgen dat je in de toekomst kunt blijven jailbreaken op iOS 5.1.1 is het aan te raden om gebruik te maken van TinyUmbrella, om de daarvoor benodigde per toestel unieke handtekening (SHSH blobs) voor deze firmwareversie op te slaan. Het is daarnaast aan te raden om altijd een volledige backup van je belangrijkste gegevens te maken voordat je de jailbreak uitvoert, mocht er onverhoopt tijdens het jailbreakproces iets mis gaan.

Jailbreaken van iOS 5.1.1 voor unlockers

Unlocken van een iPhone op iOS 5.1.1Voor gebruikers die afhankelijk zijn van een softwarematige unlock om hun iPhone simlockvrij te maken is het van belang dat zij een update uitvoeren naar iOS 5.1.1 zónder dat daarbij de modemfirmware (baseband) een update ontvangt. Met de jailbreaktool redsn0w zal het binnenkort mogelijk zijn om een zogenaamde custom firmware aan te maken, waarvan de naam zal beginnen met NO_BB. De update van de modemfirmware zal niet plaats vinden als je een update naar iOS 5.1.1 uitvoert op een iPhone met behulp van een dergelijke custom firmware. Herstellen met behulp van een custom firmware is mogelijk door de shift– (Windows) of option-toets (Mac OS X) ingedrukt te houden terwijl je in iTunes op Herstellen (Restore) drukt.

Géén ondersteuning voor de 3e generatie Apple TV en iPad 2,4

Geen ondersteuning voor 3e generatie Apple TVGreenPois0n Absinthe is een universele jailbreak, maar ondersteuning voor de 2e en 3e generatie Apple TV en iPad 2,4 ontbreekt. Er zijn steeds meer exploits nodig in iOS om een untethered jailbreak uit te voeren en de Apple TV 3 deelt te weinig aanvalsoppervlakte met de andere toestellen. Het verschil met de 2e generatie Apple TV is dat de limera1n-exploit daar gebruikt kan worden voor een tethered jailbreak en er dan nog maar één exploit op kernel-niveau nodig is om de jailbreak untethered te maken.

Op dit moment wordt de gereviseerde iPad 2 met alleen Wi-Fi (met de S5L8942 als CPU) die ook wel bekend staat onder de technische benaming iPad 2,4 ook nog niet ondersteund. De ondersteuning hiervoor zal worden toegevoegd zodra het team deze iPad in handen krijgt.

De relevante delen van Absinthe 2.0 voor de 2e generatie Apple TV zijn verwerkt in Seas0npass (Mac OS X & Windows).

Rocky Racoon 5.1.1 Untether 1.0-1 voor huidige tethered jailbreak

CydiaGebruikers die op dit moment al een tethered jailbreak van iOS 5.1.1 op hun toestel hebben wordt afgeraden om zoals beschreven op greenpois0n.com te kiezen voor “Erase All Content and Settings”. Als je momenteel al gebruikt maakt van een tethered jailbreak kun je het beste iPad 3 of iPhone 4S zal dit de jailbreak van je toestel ongedaan maken.

Mocht je de jailbreak echter om wat voor reden dan ook ongedaan willen maken, dan wordt aangeraden om je toestel met een originele firmware van Apple te herstellen.

Absinthe 2.0 is te downloaden op de website van het Chronic Dev Team.
Een uitgebreide handleiding waarin het jailbreaken met Absinthe 2.0 stap voor stap wordt beschreven vind je in het artikel Handleiding: jailbreak iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.1 voor iPhone, iPod touch en iPad (jailbreak).
Het is op vrijwillige basis mogelijk om via PayPal te doneren als dank voor het werk dat gemoeid is met het totstandbrengen van een jailbreak.
Voor hulp bij het gebruik van Absinthe 2.0 kun je terecht op het iCulture forum. Met opmerkingen en vragen naar aanleiding van dit artikel kun je terecht bij de auteur: @paulpols.

Het tijdstempel van dit artikel is aangepast om deze wat meer onder de aandacht te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.