iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Who Touched my Phone, Lees dit boek, BBQ App en meer

Elke zaterdag blikt iPhoneclub terug op de beste, leukste nieuwe iPhone-apps van afgelopen week. Deze week onder andere Lees dit boek met gratis boekenfragmenten en HogeNood, een app waarmee je een wc vindt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Is het vandaag BBQ weer C1000 BBQ AppElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere een gratis applicatie met tientallen barbecue-instructies, een app met gratis boekfragmenten en “Alle ballen op Klaas!” in het Oekraïens.


AG Social Cloud iPhoneSocial Cloud – Social Cloud is een nieuwe manier om in contact te komen met mensen in de buurt. De app is gemaakt door Nederlandse ontwikkelaars en combineert meerdere sociale netwerken: LinkedIn, Facebook en Twitter. Bovendien wordt er een koppeling gelegd met telefoonnummers. Op basis van je locatie kun je vervolgens gegevens uitwisselen met mensen. Visitekaartjes zijn daarom niet meer nodig: je ontmoet iemand, de app ziet welke mensen in de buurt zijn en je hoeft de naam alleen maar aan te tikken om met iemand contact te leggen.
Downloaden: Social Cloud (gratis)

AG Remia EK VertalerRemia EK Vertaler – Er zijn meer iPhone-apps over het aanstaande Europees Kampioenschap dan dat er voetbalwedstrijden in het toernooi zijn, maar het nieuwe vertaalhulpje van een sauzenfabrikant is te leuk om te laten liggen. De Remia EK Vertaler helpt je allerlei ‘handige’ zinnen in het Oekraïens uit te spreken, voor als je in het oranje gehuld afreist naar het land. Je hoeft een zin maar aan te tikken en een damesstem spreekt hem voor je uit. Zo hoef je niet zelf meer te stamelen: “Heeft iemand de Duitse camping al onder laten lopen?”
Downloaden: Remia EK Vertaler

AG Who Touched My Phone iPhoneWho Touched my Phone? – Als je je iPhone even onverhoopt op tafel laat liggen, wat gebeurt er dan mee? Met de nieuwe iPhone-app Who Touched my Phone achterhaal je wie het toestel oppakt. Als je de iPhone achterlaat met de app actief, maakt deze een foto van de persoon die de telefoon ontgrendelt. Degene die je iPhone oppakt, weet van niks. Die stuit op een scherm met populaire YouTube-video’s, die daarna natuurlijk wordt weggedrukt op zoek naar je berichten en foto’s…
Downloaden: Who Touched my Phone? (€0,79)

AG Soen&Cander iPhoneCoen&Sander – Nadat Sander al eens opdook in een wat schimmige soundboard-app met quotes van de radio dj, keert de discjockey van 3FM nu terug op de iPhone. Het radioprogramma Coen&Sander-show heeft een eigen applicatie gekregen waarin je meer kan doen dan live kijken en luisteren naar de radioshow. Zo kan je filmpjes terugkijken die al dan niet backstage zijn gemaakt, kan je volledige uitzendingen terugluisteren opgeknipt in uren en interviews en… is er een soundboard met geluidsfragmenten.
Downloaden: Coen&Sander (gratis)

AG Sidecar.me iPhoneSidecar.me – Mobiel bellen doen we steeds minder. Het is eigenlijk veel makkelijker om te chatten, omdat je dan foto’s, video’s, je locatie en andere gegevens kunt sturen. Mocht je toch in een telefoongesprek zitten en informatie met iemand willen delen, dan is daarvoor nu de app Sidecar. Sidecar toont een draaischijf met vier knoppen, waarmee je iemand kunt laten meekijken (live-video), een foto, locatie of contactgegevens kunt delen. Dit doe je tijdens het telefoongesprek.
Downloaden: Sidecar.me (gratis)

AG ConcertWall iPhoneConcertWall – Het grote probleem van uitgaansagenda’s op het internet is: je weet niet door wie ze bijgehouden worden en hoe lang ze het volhouden. ConcertWall is een nieuwe iPhone-app die qua gegevens op safe speelt: het maakt gretig gebruik van de enorme (gebruikers)database van de muzieksite Last.fm, waarop poppodia stelselmatig zelf hun optredens aankondigen. De Nederlandse applicatie van Coin-C laat de eerstvolgende concerten zien en toont de muziekvoorstellingen per podium. Die kan je meteen in je iPhone-agenda zetten.
Downloaden: ConcertWall (gratis)

AG Moodology iPhoneMoodology – Je hoeft in sommige apps na het opstarten maar één schermactie te doen om een taak af te vinken of op een locatie in te checken. Moodology is ook zo’n app: bij het opstarten zie je een scherm met zes vlakken. Je tikt aan in welke stemming je bent en kunt zo stemmingswisselingen op het spoor komen. Door je stemming bij te houden zie je zo op welke tijdstippen en dagdelen je het meest een bepaalde emotie hebt.
Downloaden: Moodology (€0,79)

AG Km Assist iPhoneKm Assist – Het is niet de leukste kant van het hebben van een auto van de zaak: het registreren van je zakelijke en persoonlijke kilometers. Bij elke rit dien je weer aan te geven waar je naartoe gaat, of het voor een klus of privé-aangelegenheid is en wat de laatste kilometerstand is natuurlijk. Dat laatste neemt de nieuwe Nederlandse applicatie Km Assist van Apptimize en Doodlesoft graag van je over. Als je de app activeert, houdt die aan de hand van je GPS-gegevens zelf bij hoeveel je hebt gereden.
Downloaden: Km Assist (€1,59)

AG Treintijden iPhoneTreintijden – “De gemakkelijkste manier om actuele vertrektijden op te halen”, ambieert de Nederlandse ontwikkelaar Elseff met de nieuwe gratis iPhone-app Treintijden. Daarbij gaat alles om zo snel mogelijk resultaat te zien als je in tijdnood zit. De app bepaalt je locatie en toont dan de stations in de buurt. Je drukt op een station en ziet meteen een overzicht van de eerstvolgende vertrekkende treinen. Je ziet het spoor, de eindbestemming, het type trein en het tijdstip van vertrek.
Downloaden: Treintijden (gratis)

AG BBQ App iPhoneBBQ App – Is het vandaag bbq-weer? Ja, schreeuwt de gloednieuwe iPhone-applicatie van supermarkt C1000 en dus is de timing van BBQ App bijzonder gelukkig. In een oogopslag zie je de maximum temperatuur van de dag, het percentage zonneschijn en de kans op neerslag. Maar dat is nog het begin. De app bevat een keur aan barbecuetips in videovorm, kent een flinke lijst met recepten en heeft een timer aan boord die laat zien hoe lang bijvoorbeeld een rauwe kipdrumstick op het vuur moet liggen.
Downloaden: BBQ App (gratis)

AG AD.nl EKAD.nl EK/ HLN.be EK – Het Algemeen Dagblad en HLN.be hebben een eigen EK-applicatie uitgebracht. Daarin lees je het laatste nieuws rondom het Europees Kampioenschap voetbal en alles wat erbij hoort. Je kan pushmeldingen van zowel breaking news, alle deelnemende landen als het gehele EK 2012 activeren. Als je je op EK 2012 abonneert, krijg je pushberichten bij belangrijk EK-nieuws.
Downloaden: AD.nl EK (gratis)

AG Hogenood iPhoneHogeNood – Als we toch al flitspalen raadplegen op de iPhone en die delen met anderen, moeten we dat dan ook niet voor een primaire behoefte doen? HogeNood doet wat je denkt wat het doet: het laat op een kaart zien waar het dichtstbijzijnde toilet is. Op de bijbehorende website kan je zelf nieuwe wc’s invoeren en die delen met anderen, al klinkt dat in deze context wat onsmakelijk. Bij elke wc zie je de prijs en krijg je meteen mee hoe duurzaam een toilet is, mits die gegevens voorhanden zijn.
Downloaden: HogeNood (gratis)

AG Street Museum NL iPhoneStreet Museum NL – Start. Ontdek Noord-Holland. Dat is de eerste grote actieknop die je tegenkomt in Street Museum NL, een applicatie van ontwikkelaar MediaMonks die van steden en streken in de provincie één groot openluchtmuseum maakt. Je downloadt een regio in de app van enkele MB’s groot en vervolgens kan je met je iPhone in de aanslag via augmented reality het gebied van vroeger zien op de plek van nu.
Downloaden: Street Museum NL (gratis)

AG Lees dit boek iPhone iPadLees dit boek – De nieuwe Arnon Grunberg, een voorbeschouwing van Hogere Kringen van Viveca Stan en een gratis boek voor snelle gebruikers die zich aanmelden. Lees dit boek is een nieuwe universele applicatie voor de iPhone, iPad en iPod touch die het hart van fanatieke lezers wel eens sneller kan doen kloppen. De app toont een visueel en speels overzicht van 24 nieuwe Nederlandse boeken, ververst de lijst elke week met 4 boeken en laat je fragmenten ervan in alle rust lezen.
Downloaden: Lees dit boek (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.