E-bookverkoop nu al verdubbeld ten opzichte van vorig jaar dankzij Apple en Kobo

Apple's iBookstore en de e-bookwinkel van Kobo hebben ervoor gezorgd dat er in 2012 nu al twee keer zoveel e-books vergeleken met vorig jaar zijn verkocht.

iBookstoreDe verkoopgroei van e-books in Nederland is volledig te danken aan Apple en Kobo. Dit stelt Mathijs Suidman, productmanager van Centraal Boekhuis tijdens het E-reading Event 2012. In 2011 werden er 700.000 e-books verkocht – een aantal dat in 2012 nu al is gegroeid naar 1,5 miljoen. Nederlandse uitgevers kunnen sinds september 2011 boeken verkopen vanuit de iBookstore. Het Centraal Boekhuis is één van de grootste leveranciers van boeken in Nederland en Vlaanderen.

Apple biedt e-books via de iBookstore, waardoor je op je iPad, iPhone of iPod touch gekochte boeken kunt lezen. Concurrent Kobo heeft ook een e-bookwinkel, waarvan je boeken kunt lezen op een e-reader van Kobo of via een app voor iOS of Android.

De e-bookwinkels van Bol.com en eBook.nl zouden het afgelopen jaar niet voor een stijging in verkoop hebben gezorgd: bij beide winkels bleven de verkoopcijfers ongeveer gelijk.

Via Ereaders.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 10:49
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.