Aan de schandpaal: alweer een iPhone-diefstal

Diefstal van iPhones neemt hand over hand toe: afgelopen week waren er maar liefst drie gevallen waarbij een dief er met een flinke partij iPhones vandoor wilde. Het meest recente geval speelt op luchthaven JFK in New York.

Emil ShamailovKent u deze man? Het is trucker Emil Shamailov, die vorige week de Amerikaanse kranten haalde nadat hij met een collega een partij iPhones ter waarde van $150.000 had opgepikt en deze voor $80.000 weer van de hand wilde doen. Vorige week was er ook het geval van de 119 iPhones die uit een Britse O2-winkel waren gestolen. En nu is er opnieuw een diefstal, deze keer op luchthaven JFK bij New York (wees gerust, dit is voorlopig ook de laatste waaraan we aandacht besteden).

De dief was in dit geval Nevar Singh, die voor $147.000 aan iPhones achterover wilde drukken. De 20-jarige Singh (niet op de foto, want dat is trucker Emil Shamailov van de vorige kraak) werkte voor Menzies Aviation en was ingehuurd bij Cathay Pacific Airlines. Samen met een vriend en een neef was hij verantwoordelijk voor de diefstal van 5 dozen met daarin 300 iPhones. Toen Singh werd gesnapt schijnt hij meteen de gegevens van zijn maten te hebben verklapt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2008, 16:42
Categorie iDevices
Onderwerpen airport, diefstal, vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.