57% van iPhone-ontwikkelaars tevreden over het iPhone-platform

AdMob is een bedrijf die gespecialiseerd is in mobiele advertenties en heeft een onderzoek gedaan naar de mening van 108 ontwikkelaars van de 8 bekendste ontwikkelplatformen naar hun mening over de platformen waar ze voor ontwikkelen, het succes van applicaties die ze uitbrengen, hun toekomstplannen en hoeveel applicaties ze uitgebracht hebben voor het betreffende platform.

AdMob grafiek met successvolle platformenAdMob heeft opnieuw een onderzoek gedaan, deze keer naar het ontwikkelen voor mobiele platformen. AdMob is een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele advertenties. In het onderzoek is de mening gevraagd van 108 ontwikkelaars van de 8 bekendste ontwikkelplatformen naar hun mening over de platformen waar ze voor ontwikkelen, het succes van applicaties die ze uitbrengen, hun toekomstplannen en hoeveel applicaties ze uitgebracht hebben voor het betreffende platform. Deze 108 ontwikkelaars zijn aangesloten bij het AdMob-netwerk. De resultaten van het onderzoek zijn dus niet per definitie resultaten die voor de complete ontwikkelwereld gelden.

AdMob grafiek met toekomstplannen van ontwikkelaars
Wat betreft de toekomstplannen van de ondervraagde ontwikkelaars is naar voren gekomen dat 70% van de ondervraagde iPhone-ontwikkelaars over 6 maanden applicaties voor het Android-platform maakt, een stijging van 14%. Hiermee vergroot het Android-platform de voorsprong ten opzichte van iPhone-ontwikkelaars. Het verschil tussen het Android-platform en het iPhone-platform groeit van 3% naar 14%. 54% van de ondervraagde ontwikkelaars ontwikkelen al maanden voor het iPhone-platform. Het percentage ontwikkelaars dat multi-platform bezig is en dus voor meerdere platformen tegelijk applicaties realiseert is gestegen van 31% naar 47%. De grote verliezer is het J2ME-platform. De grootste stijgers zijn het Android- en iPhone-platform.

Er is ook aan de ontwikkelaars gevraagd hoe succesvol ze het platform waar ze nu voor ontwikkelen ervaren. iPhone-ontwikkelaars zijn het meest tevreden met het aangeboden platform waar applicaties voor ontwikkeld kan worden. 23% van de BlackBerry-ontwikkelaars is erg tevreden. Dit is het laagste percentage tevreden ontwikkelaars ten opzichte van de andere 7 platformen. Het BlackBerry-platform heeft ook het grootste percentage ontevreden ontwikkelaars. 15% is erg ontevreden met het ontwikkelen voor het BlackBerry-platform. 57% van de ontwikkelaars voor het iPhone-platform is erg tevreden met de ontwikkeling met het iPhone OS. In totaal is (maar) 12% ontevreden.

AdMob grafiek met successvolle applicatiesAls we kijken naar de mening van ontwikkelaars als het gaat om het succes van de gemaakte applicaties zijn Symbian- en J2ME-ontwikkelaars het meest tevreden met het succes van de applicaties die ze voor deze platformen ontwikkelt hebben. 40% van de ontwikkelaars van het iPhone-platform zijn tevreden met de applicaties die ze uitbrengen in de App Store. De meeste iPhone-ontwikkelaars hebben maar 1 applicaties in de App Store staan. Dit terwijl het grootste percentage Symbian OS-ontwikkelaars 7 of meer applicaties uit heeft gebracht. Bij het BlackBerry-platform heeft bijna de helft van de ontwikkelaars maar 1 applicatie gemaakt.

AdMob grafiek met gelanceerde applicaties

Bron: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2010, 11:14
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen developers, onderzoek, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.