Nieuw Apple-patent: sociaal netwerk met Cover Flow

Een paar dagen geleden werd er een patentaanvraag van Apple gepubliceerd: iGroups. Hierin zou een locatiegebaseerd sociaal netwerk beschreven worden. Vandaag is een nieuw patent van Apple opgedoken waarin te zien is hoe je met Cover Flow door een lijst met vrienden kunt scrollen in een sociaal netwerk-applicatie.

Een paar dagen geleden werd er een patentaanvraag van Apple gepubliceerd: iGroups. Hierin zou een locatiegebaseerd sociaal netwerk beschreven worden. Vandaag is een nieuw patent van Apple opgedoken waarin te zien is hoe je met Cover Flow door een lijst met vrienden kunt scrollen in een sociaal netwerk-applicatie. Cover Flow wordt nu gebruikt om te scrollen door je muziekalbums, maar of dit ook goed werkt als je meer dan 200 vrienden hebt in je sociale netwerk, is nog maar de vraag.

Of dit patent te maken heeft met het eerder gepubliceerde patent is onbekend. Ook is niet duidelijk of Apple zelf een sociaal netwerk wil beginnen. Maar waarom zouden ze? Er zijn er immers al meer dan genoeg als je het mij vraagt. Overigens zou het voor hetzelfde geld best kunnen dat er niks met dit octrooi gedaan wordt.
Apple introduceerde Cover Flow eerst in iTunes en later ook op de iPhone. Toen de toepassing werd gedemonstreerd bij de introductie van de iPhone, kreeg Steve luid applaus van het publiek, maar of het in praktijk nog vaak gebruikt wordt, betwijfel ik.

Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2010, 22:58
Categorie Apple
Onderwerpen coverflow, patenten, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.