‘3G iPhone nog voor de zomer in België’

Opnieuw is er een Belgische website, die beweert dat de iPhone vanaf mei in België verkrijgbaar is. Mobistar krijgt daarbij de primeur en twee maanden later volgen de andere Belgische mobiele operators: Proximus en Base.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

In ons vorige België-nieuwtje vertelden we nog dat de iPhone volgens onbevestigde geruchten in mei verkrijgbaar zal zijn. Dat nieuws kwam van een Franstalige website, die zich baseerde op één anonieme bron en zoals we allemaal weten: één anonieme bron is geen bron. Nu brengt ook de Franstalige website Astel.be hetzelfde nieuws, deze keer gebaseerd op “eensluidende bronnen in de sector” zoals het Nieuwsblad het uitdrukt. Ook meldt het Nieuwsblad dat Astel doorgaans goed is geïnformeerd.

Volgens de website zal de iPhone gebruikt kunnen worden op het netwerk van alle drie Belgische mobiele operators: Mobistar, Base en Proximus. Zij zouden op dit moment nog bezig zijn met het uitwerken van tariefplannen voor de iPhone. Het hoeft overigens niet te betekenen dat de Belgische iPhone gegarandeerd simlockvrij is, al is die kans wel groot. Apple kiest daarmee in België geen exclusiviteit met een enkele operator. Dat zou in België ook lastig zijn, omdat de Belgische wetgeving zo’n exclusief contract niet toestaat. Astel meldt verder dat Mobistar mogelijk vanaf mei als eerste de iPhone als primeur mag aanbieden gedurende twee maanden. Daarna volgende de twee andere operators.

Met dank aan StevenVW!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:21
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerpen 3G, base, mobistar, proximus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.