‘3G iPhone 10 dagen na keynote al verkrijgbaar’

AT&T krijgt de iPhone 10 dagen na de aankondiging al in de winkel, zo blijkt uit zeeeer betrouwbare bron: een anonieme persoon op een PR-evenement van een concurrerende telecomoperator.

iPhone 3G aankondigingDe anonieme scoops stapelen zich op: InfoSync hoorde op een evenement van een concurrerende telecomoperator dat AT&T de nieuwe iPhone binnen 10 dagen na de aankondiging in huis heeft. Die aankondiging zou dan op 9 juni moeten plaatsvinden, zo bleek eerder uit een soortgelijk gerucht van Gizmodo. De Telegraaf wist van dit gerucht trouwens op listige wijze een officiële aankondiging te maken.

Gizmodo’s bron is “someone very, very close to the 3G iPhone launch” dus concludeert de ‘kwaliteitskrant’ dat het wel een Apple-medewerker moet zijn. En hup, voor Apple het zelf goed en wel doorheeft hebben ze het al officieel naar buiten gebracht: “Apple bevestigt lanceerdatum 3G iPhone“. De anonieme bron van InfoSync is ook wat twijfelachtig: deze ‘zeer betrouwbare’ bron zal zelf niet bij AT&T werken, want het gesprek vond plaats tijdens een PR-evenement van een andere telecomoperator. Deze (hopelijk nuchtere) persoon beweerde dat AT&T de iPhone al binnen 10 dagen na de aankondiging op WWDC op voorraad heeft.

Die datum is niet zo vreemd, aangezien de nieuwe iPhone op 18 juni al in Spanje verkrijgbaar schijnt te zijn. Dat komt mooi uit, want AT&T kondigde gisteren aan dat ze hun 3G-netwerk vóór eind juni gereed zullen hebben. Ze zijn de eerste Amerikaanse operator die daarbij volledige HSPA kan aanbieden. Maar nog niet in het hele land: op dit moment op 275 plaatsen met een downloadsnelheid van 1,4 Mbps en een uploadsnelheid van 800 kbps. Aan het eind van het jaar zal dat zijn gestegen naar 350 locaties.

Op dit moment kun je bij AT&T overigens ook weer terecht voor een nieuwe lading refurbished iPhones: de 8GB iPhone kost $249 en de 16GB gaat voor $349 de deur uit. Misschien is zo’n gebruikte iPhone mooi onderzoeksmateriaal om de iPhone Forensics Toolkit eens uit te testen?

Meer info: InfoSync
Bedankt Joost, voor de tip over het Telegraaf-artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2008, 11:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iPhone 3G, telegraaf, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.