Vakantiebieb 2018 boeken

Vakantiebieb 2018 van start: lees gratis boeken op vakantie

De Vakantiebieb wordt ook dit jaar weer gevuld met allerlei gratis boeken. Met de app op de iPhone en iPad lees je vanaf 1 juli zestig gratis ebooks, zowel voor kinderen als volwassenen.

Vakantiebieb 2018

De vakantie komt eraan en dat betekent dat de je waarschijnlijk weinig tijd hebt om naar de bibliotheek te gaan om nieuwe boeken te halen. Daar hebben de openbare bibliotheken in Nederland iets op bedacht: via de Vakantiebieb-app kun je tientallen gratis boeken lezen. In Vakantiebieb 2018 heb je de keuze uit 60 boeken in allerlei genres, waaronder leuke kinderboeken en spannende thrillers. Doet de app het niet? Zorg dan dat je de nieuwste update hebt binnengehaald die op 30 juni verscheen. In juli en augustus 2018 kun je helemaal los gaan met lezen.


Elk jaar selecteert de Openbare Bibliotheek een collectie ebooks die je tijdens je zomervakantie gratis kunt lezen via je iPhone en iPad. Dit kan alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar, want daarna is de Vakantiebieb weer gesloten. Dit jaar loopt de periode van 1 juni tot en met 31 augustus, zodat je drie maanden de tijd hebt om je door alle 60 ebooks te wurmen. Je hebt minimaal iOS 8 nodig, dus het werkt vanaf de iPhone 4, het werkt op álle iPads (behalve de iPad 1) en op iPod Touch 5G en 6G. Weet je niet welk iPhone-model of welk iPad-model je hebt of weet je niet welke iOS-update je nog kunt installeren, kijk dan even in ons overzicht van iOS-versies.

Vakantiebieb 2018 boeken

Vakantiebieb: 30 gratis kinderboeken

Vanaf zondag 1 juni heb je de keuze uit 30 jeugdboeken van schrijvers als Rian Visser, Carry Slee, Astrid Lindgren en Paul van Loon. Zo kun je griezelen met de Griezelbus van Paul van Loon en de allerkleinsten kunnen meer leren over de natuur met Giechelvisje en knuffeldiertjes van Carry Slee. De boeken zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën, waarbij 0 tot 6 jaar dit jaar nieuw is.

Je kunt kiezen uit:

  • 0-6 jaar
  • 6-9 jaar
  • 9-12 jaar
  • 12+ jaar

Zo kun je altijd wel iets vinden dat voor jouw kind geschikt is. Daarnaast staan er in het kader van VakantieLuisteren 5 luisterboeken in de LuisterBieb.

Vakantiebieb voor volwassenen

Er zijn ook boeken voor volwassenen aanwezig in de app. Volwassenen kunnen dit jaar onder meer genieten van Kolja van Arthur Japin en Lieveling van Kim van Kooten. Er zijn spannende boeken zoals Jetset van Marion Pauw, Hoofdzaak van Mariska Overman, Sterf twee keer van Tess Gerritsen en Het paradijs van Suzanne Vermeer.

Bij de informatieve boeken heb je dit jaar keuze uit vier titels, waaronder Ma van Hugo Borst en Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend.

De volledige boekenselectie vind je via de website van Vakantiebieb. Ondanks die keuze uit 60 boeken zijn er in de App Store toch nog mensen die klagen over te weinig aanbod en dat boeken saai zijn. Maar hee… ze zijn tijdelijk gratis te lezen! Wil je meer aanbod of wil je ook na de zomervakantie blijven lezen, dan moet je lid worden van de bibliotheek en kun je tegen betaling allerlei ebooks lezen.

Hoe werkt het?
Om gebruik te kunnen maken van de Vakantiebieb, is het niet nodig om lid te zijn van een bibliotheek. Je hoeft zelfs niet in Nederland te wonen, want de app is ook te downloaden vanuit België en andere landen. Wel is het nodig om je eenmalig te registeren. Daarna kun je tot 31 augustus onbeperkt boeken lezen.

Weet je niet of je een goede internetverbinding op je vakantieadres hebt, dan kun je voor vertrek je iPad het beste al vullen met de boeken die je wilt lezen. Boeken die eenmaal op je iPad of iPhone staan, kun je daarna ook zonder internetverbinding lezen.

Verder kun je tijdens het lezen het lettertype en lettergrootte aanpassen, zodat je met gemak en in je eigen tempo de virtuele stapel met boeken kunt uitlezen. Hou er echter wel rekening mee dat de boeken na 31 augustus niet meer beschikbaar zijn, dus lees ze voor die tijd uit. Mensen die lid zijn van de Openbare Bibliotheek kunnen daarna de boeken nog wel lenen via bibliotheek.nl/e-books/.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorieën Apps, Boeken
Onderwerpen bibliotheek, boeken, kinderboeken
Devices iPad, iPhone
Software iOS