Vakantiebieb 2020.

Alles over Vakantiebieb 2020: lees gratis boeken op vakantie

De Vakantiebieb wordt ook dit jaar weer gevuld met allerlei gratis boeken. Met de app op de iPhone en iPad lees je tot en met 31 augustus ruim zeventig gratis ebooks, zowel voor kinderen als volwassenen.

Vakantiebieb 2020

Voor veel mensen betekent de zomer dit jaar vooral vakantie in eigen land. Een perfect moment dus om eens in de boeken te duiken en daarom komt Vakantiebieb ook dit jaar weer terug. Met de Vakantiebieb-app kun je tientallen gratis boeken lezen. In Vakantiebieb 2020 heb je de keuze uit ruim 70 boeken in allerlei genres, waaronder leuke kinderboeken en spannende thrillers. Het voordeel is ook dat je met de Vakantiebieb gewoon vanuit huis boeken kan huren en geen bezoekje hoeft te brengen aan de fysieke bibliotheek. De Vakantiebieb is een samenwerken van de openbare Nederlandse bibliotheken. Dit jaar is er ook een selectie van luisterboeken.


Elk jaar selecteert de Openbare Bibliotheek een collectie ebooks die je tijdens je zomervakantie gratis kunt lezen via je iPhone en iPad. Dit kan alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar, want daarna is de Vakantiebieb weer gesloten. Dit jaar loopt de periode tot en met 31 augustus, zodat je ruim de tijd hebt om je door alle ebooks te wurmen. Je hebt minimaal iOS 11 nodig, dus het werkt op de iPhone 5s en nieuwer en de iPad Air (eerste generatie) en nieuwer. Weet je niet welk iPhone-model of welk iPad-model je hebt of weet je niet welke iOS-update je nog kunt installeren, kijk dan even in ons overzicht van iOS-versies.

Vakantiebieb 2020 selectie.

Vakantiebieb: meer dan 40 gratis kinderboeken

Je hebt dit jaar de keuze uit meer dan 40 jeugdboeken van schrijvers als Annie M.G. Schmidt, Mel Wallis de Vries en Paul van Loon. Zo kun je griezelen met spannende boeken van Paul van Loon en de allerkleinsten duiken in de verhalen van Woezel & Pip. De boeken zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën.

Je kunt kiezen uit:

  • 0-6 jaar
  • 6-9 jaar
  • 9-12 jaar
  • 12-15 jaar
  • 15-18 jaar

Zo kun je altijd wel iets vinden dat voor jouw kind geschikt is. Van alle selectie jeugdboeken gaat het bij negen gevallen om een luisterboek. Je kan dan dus lekker achterover zitten en luisteren naar de verteller van het boek. Je vindt hier een volledig overzicht van jeugdboeken.

Vakantiebieb voor volwassenen

Er zijn ook boeken voor volwassenen aanwezig in de app. Volwassenen kunnen dit jaar onder meer genieten van Herman Finkers en Karin Slaughter. Er zijn genoeg spannende boeken en romans, want in totaal zijn het er 29. Sommige boeken zijn zowel als ebook als luisterboek beschikbaar.

De volledige boekenselectie vind je via de website van Vakantiebieb. Wil je meer aanbod of wil je ook na de zomervakantie blijven lezen, dan moet je lid worden van de bibliotheek en kun je tegen betaling allerlei ebooks lezen.

Hoe werkt het?
Om gebruik te kunnen maken van de Vakantiebieb, is het niet nodig om lid te zijn van een bibliotheek. Je hoeft zelfs niet in Nederland te wonen, want de app is ook te downloaden vanuit België en andere landen. Wel is het nodig om je eenmalig te registeren. Daarna kun je tot 31 augustus onbeperkt boeken lezen.

Weet je niet of je een goede internetverbinding op je vakantieadres hebt, dan kun je voor vertrek je iPad het beste al vullen met de boeken die je wilt lezen. Boeken die eenmaal op je iPad of iPhone staan, kun je daarna ook zonder internetverbinding lezen.

Verder kun je tijdens het lezen het lettertype en lettergrootte aanpassen, zodat je met gemak en in je eigen tempo de virtuele stapel met boeken kunt uitlezen. Hou er echter wel rekening mee dat de boeken na 31 augustus niet meer beschikbaar zijn, dus lees ze voor die tijd uit. Mensen die lid zijn van de Openbare Bibliotheek kunnen daarna de boeken nog wel lenen via onlinebibliotheek.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2020
Categorieën Apps, Boeken
Onderwerpen bibliotheek, boeken, kinderboeken
Devices iPad, iPhone
Software iOS