Vakantiebieb 2019.

Alles over Vakantiebieb 2019: lees gratis boeken op vakantie

De Vakantiebieb wordt ook dit jaar weer gevuld met allerlei gratis boeken. Met de app op de iPhone en iPad lees je vanaf 1 juli ruim vijftig gratis ebooks, zowel voor kinderen als volwassenen.

Vakantiebieb 2019

De vakantie komt eraan en dat betekent dat de je waarschijnlijk weinig tijd hebt om naar de bibliotheek te gaan om nieuwe boeken te halen. Daar hebben de openbare bibliotheken in Nederland iets op bedacht: via de Vakantiebieb-app kun je tientallen gratis boeken lezen. In Vakantiebieb 2019 heb je de keuze uit ruim 50 boeken in allerlei genres, waaronder leuke kinderboeken en spannende thrillers. Doet de app het niet? Zorg dan dat je de nieuwste update hebt binnengehaald die op eerder verscheen. In de zomer kun je helemaal los gaan met lezen.


Elk jaar selecteert de Openbare Bibliotheek een collectie ebooks die je tijdens je zomervakantie gratis kunt lezen via je iPhone en iPad. Dit kan alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar, want daarna is de Vakantiebieb weer gesloten. Dit jaar loopt de periode van 1 juni tot en met 31 augustus, zodat je drie maanden de tijd hebt om je door alle ebooks te wurmen. Je hebt minimaal iOS 10 nodig, dus het werkt ook op wat oudere modellen zoals de iPhone 5 en iPad 4. Weet je niet welk iPhone-model of welk iPad-model je hebt of weet je niet welke iOS-update je nog kunt installeren, kijk dan even in ons overzicht van iOS-versies.

Vakantiebieb 2019 boeken.

Vakantiebieb: meer dan 30 gratis kinderboeken

Vanaf zaterdag 1 juni heb je de keuze uit meer dan 30 jeugdboeken van schrijvers als Monique van Hest, Carry Slee en Paul van Loon. Zo kun je griezelen met spannende moppen van Paul van Loon en de allerkleinsten kunnen meer leren en lezen wat pesten met je doet met Keesie Kippenkop. De boeken zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën.

Je kunt kiezen uit:

  • 4-6 jaar
  • 6-9 jaar
  • 9-12 jaar
  • 12-15 jaar
  • 15-18 jaar

Zo kun je altijd wel iets vinden dat voor jouw kind geschikt is. Daarnaast staan er in het kader van VakantieLuisteren 5 luisterboeken in de LuisterBieb.

Vakantiebieb voor volwassenen

Er zijn ook boeken voor volwassenen aanwezig in de app. Volwassenen kunnen dit jaar onder meer genieten van Rico van Leon Verdonschot en Ach, moedertje van Hugo Borst. Er zijn ook genoeg spannende boeken en romans.

De volledige boekenselectie vind je via de website van Vakantiebieb. Ondanks die keuze uit tientallen boeken zijn er in de App Store toch nog mensen die klagen over te weinig aanbod en dat boeken saai zijn. Maar hee… ze zijn tijdelijk gratis te lezen! Wil je meer aanbod of wil je ook na de zomervakantie blijven lezen, dan moet je lid worden van de bibliotheek en kun je tegen betaling allerlei ebooks lezen.

Hoe werkt het?
Om gebruik te kunnen maken van de Vakantiebieb, is het niet nodig om lid te zijn van een bibliotheek. Je hoeft zelfs niet in Nederland te wonen, want de app is ook te downloaden vanuit België en andere landen. Wel is het nodig om je eenmalig te registeren. Daarna kun je tot 31 augustus onbeperkt boeken lezen.

Weet je niet of je een goede internetverbinding op je vakantieadres hebt, dan kun je voor vertrek je iPad het beste al vullen met de boeken die je wilt lezen. Boeken die eenmaal op je iPad of iPhone staan, kun je daarna ook zonder internetverbinding lezen.

Verder kun je tijdens het lezen het lettertype en lettergrootte aanpassen, zodat je met gemak en in je eigen tempo de virtuele stapel met boeken kunt uitlezen. Hou er echter wel rekening mee dat de boeken na 31 augustus niet meer beschikbaar zijn, dus lees ze voor die tijd uit. Mensen die lid zijn van de Openbare Bibliotheek kunnen daarna de boeken nog wel lenen via onlinebibliotheek.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorieën Apps, Boeken
Onderwerpen bibliotheek, boeken, kinderboeken
Devices iPad, iPhone
Software iOS