Vakantiebieb 2020.

Alles over Vakantiebieb: lees gratis boeken op vakantie

De Vakantiebieb wordt elk jaar weer gevuld met allerlei gratis boeken. Met de app op de iPhone en iPad lees je in de zomermaanden tientallen gratis ebooks, zowel voor kinderen als volwassenen.

Vakantiebieb

Voor veel mensen betekent de zomer vooral vakantie. Een perfect moment dus om eens in de boeken te duiken en daarom komt Vakantiebieb elk jaar weer terug met gratis boeken. In de Vakantiebieb-app kun je tientallen boeken lezen, zonder dat het je iets kost. Je kunt kiezen uit tientallen boeken in meerdere genres, waaronderleuke kinderboeken en spannende thrillers. Het voordeel is ook dat je met de Vakantiebieb gewoon vanuit huis boeken kan huren en geen bezoekje hoeft te brengen aan de fysieke bibliotheek. De Vakantiebieb is een samenwerking van de openbare Nederlandse bibliotheken.

Vakantiebieb 2022

Op dit moment is de selectie voor 2022 nog niet bekendgemaakt.

Elk jaar selecteert de Openbare Bibliotheek een collectie ebooks die je tijdens je zomervakantie gratis kunt lezen via je iPhone en iPad. Dit kan alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar, want daarna is de Vakantiebieb weer gesloten. Meestal loopt dit in de maanden juni, juli en augustus, als de meeste mensen op vakantie zijn. Je hebt dus ruim de tijd om een paar interessante boeken te lezen.

Je hebt minimaal iOS 11 nodig, dus het werkt op de iPhone 5s en nieuwer en de iPad Air (eerste generatie) en nieuwer. Weet je niet welk iPhone-model of welk iPad-model je hebt of weet je niet welke iOS-update je nog kunt installeren, kijk dan even in ons overzicht van iOS-versies.

Vakantiebieb 2020 selectie.

Vakantiebieb: tientallen gratis kinderboeken

Elk jaar is er ruime keuze uit kinderboeken, van Annie M.G. Schmidt tot Paul van Loon. Zo kun je griezelen met spannende boeken van Paul van Loon en de allerkleinsten duiken in de verhalen van Woezel & Pip. De boeken zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën.

Je kunt kiezen uit:

  • 0-6 jaar
  • 6-9 jaar
  • 9-12 jaar
  • 12-15 jaar
  • 15-18 jaar

Zo kun je altijd wel iets vinden dat voor jouw kind geschikt is. Soms gaat het om luisterboeken, zodat je lekker achterover kunt zitten luisteren naar de vertelling.

Vakantiebieb voor volwassenen

Er zijn ook boeken voor volwassenen aanwezig in de app. Volwassenen kunnen kiezen uit spannende boeken en romans, als ebook of als luisterboek.

Hoe werkt het?
Om gebruik te kunnen maken van de Vakantiebieb, is het niet nodig om lid te zijn van een bibliotheek. Je hoeft zelfs niet in Nederland te wonen, want de app is ook te downloaden vanuit België en andere landen. Wel is het nodig om je eenmalig te registeren. Daarna kun je in de zomermaanden tot eind augustus onbeperkt boeken lezen.

Weet je niet of je een goede internetverbinding op je vakantieadres hebt, dan kun je voor vertrek je iPad het beste al vullen met de boeken die je wilt lezen. Boeken die eenmaal op je iPad of iPhone staan, kun je daarna ook zonder internetverbinding lezen.

Verder kun je tijdens het lezen het lettertype en lettergrootte aanpassen, zodat je met gemak en in je eigen tempo de virtuele stapel met boeken kunt uitlezen. Hou er echter wel rekening mee dat de boeken na verloop van tijd niet meer beschikbaar zijn, dus lees ze voor die tijd uit. Mensen die lid zijn van de Openbare Bibliotheek kunnen daarna de boeken nog wel lenen via onlinebibliotheek.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!