ZZP Assistent: urenregistratie-app voor iPhone van ABN Amro

ZZP Assistent van ABN Amro is een gratis Nederlandse iPhone-app om uren, kilometers, uitgaven en facturen als zelfstandige in bij te houden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ZZP Assistent iPhoneDe Benelux is een aardige leverancier van apps om je urenregistratie mee bij te houden. Onlangs bespraken we al het Belgische TimeSheets, het Nederlandse Coen verzorgt al langer het vastleggen van je werkuren, Workhour Tracker is van Nederlandse afkomst en Moneybird is zelfs een bekende naam geworden. Nu doet ook de bank ABN Amro een duit in dat zakje met ZZP Assistent. Behalve uren, facturen en foto’s van bonnetjes, kan je ook gereden kilometers in de app bijhouden. Je hoeft geen klant van de bank te zijn om de app te gebruiken.

De ZZP Assistent zet meteen een voorbeeld voor veel concurrerende apps wat betreft de overzichtelijkheid in de applicatie. Het is kinderlijk eenvoudig: het welkomstscherm is een agenda van die dag. Met knoppen naast de datum navigeer je naar de volgende en vorige dag en onder de datum zie je onder elkaar uren, kilometers, uitgaven en facturen. Alle tools heb je snel bij de hand. ABN Amro maakt niet de veelgemaakte fout er knoppen tussen te zetten voor minder dagelijkse taken. Klanten, projecten, taken en categorieën tref je dus niet daar, maar in het donkergroene menu dat je links in beeld weergeeft.

ZZP Assistent iPhone hoofdmenu ZZP Assistent urenregistratie

De eerste klap laat echter zien dat het bijhouden van je uren in een app nog steeds een bewerkelijke klus is. Die eerste klap is het invoeren van je bedrijfsnaam, dat meteen gepaard gaat met je profiel (waarvan de gegevens terugkomen op de factuur die je vanuit de app verstuurt), standaard uurtarief, standaard kilometervergoeding en aanvullende factuurinformatie die je op papier wilt hebben. Vernuftig; dat laatste. We misten dat bijvoorbeeld in de onlangs besproken iPhone-app Time Office. Voor het versturen van een (concept)factuur bepaal je een startdatum en einddatum en welke opties je wilt toevoegen: uren, kilometers en/ of uitgaven. Ook kies je over welk project of welke projecten het gaat. Het bestand kan geëxporteerd worden als het gebruikelijke .csv-bestand en staat toe verder op de desktop bewerkt te worden.

ZZP Assistent voor de iPhone is simpel te bedienen. Het invoeren van uren, kilometers (eventueel met behulp van GPS) en uitgaven is eenvoudig en overzichtelijk. Waar je in andere apps soms talloze keren door moet drukken om een project, taak en categorie te kiezen waar je uren aan wilt toeschrijven, daar bewaart de app van ABN daar het overzicht in. Wel kan de app net iets gestroomlijnder hier en daar. Voor het invoeren van een bedrag krijg je bijvoorbeeld niet meteen een numeriek toetsenbord als je erop drukt, maar ga je eerst naar een blanco pagina, dien je daar opnieuw op de prijs te tikken en verschijnt dan pas een normaal toetsenbord. Ook reageren tekstvakken soms wat lastig op je input.

ZZP Assistent kilometerregistratie ZZP Assistent conceptfactuur

Toch is ZZP Assistent van ABN Amro een fijne applicatie in dagelijkse gebruik. Het voldoet niet aan de veelgehoorde wens om je administratie te synchroniseren met een desktopvariant, maar is als iPhone-only administratietool behoorlijk.

Downloaden: ZZP Assistent (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 12:18
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen abn amro, financieel, kilometerregistratie, werk, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.