Triodos Bankieren overtuigt met late maar goede iPhone-app

Triodos Bankieren voor iPhone en iPad is een handige app waarmee je rekeningen kan bekijken en simpel geld kan overmaken zonder Identifier.

Triodos Bankieren iPhone iPad mobiel betalenDe iPhone-app van de Triodos Bank liet even op zich wachten nadat grotere banken als ING, ABN Amro, Rabobank en SNS al lange tijd een mobiel bankieren-applicatie uit hadden gebracht. Maar de bank heeft zich teruggevochten. Na al langer uit te zijn, beklimt de Triodos Bank nu een stevige positie in de top meest gedownloade apps en ook stromen de lovende recensies binnen in de App Store. Triodos Bankieren heeft als uitzonderlijke eigenschap dat je er niet alleen mobiel mee kan betalen, maar dat je er ook in ziet waar de bank zelf in investeert.

De lokale investeringen van de bank zijn vreemd genoeg niet inzichtelijk voor alle gebruikers van de app, terwijl dat juist misschien een reden kan zijn om over te stappen naar Triodos. In plaats daarvan is de informatie verborgen achter de muur die net zo stevig is als het mobiele bankieren in de applicatie. Daarvoor moet je eerst registreren met de Identifier van Triodos of met een gebruikersnaam en wachtwoord, om voorts enkele aanmeldstappen te doorlopen.

Triodos Mobiel Bankieren inloggenJe kan met een enkele 5-cijferige code inloggen in de applicatie. Daarna krijg je inzicht in het saldo van je verschillende rekeningen bij de bank. Overboeken tussen de rekeningen is eenvoudig, maar ook betalingen afhandelen naar anderen is een fluitje van een cent in de app. Dat kan namelijk zonder tussenkomst van de Identifier. In de app zie je uiteraard ook recente transacties en afschrijvingen op je rekeningen.

Er zijn nog wel puntjes te verbeteren aan de iPhone-app Triodos Bankieren. Zo zijn je rekeningnummers in de applicatie niet voorzien van persoonsnamen, wat ingewikkeld kan zijn als je meerdere rekeningen waaronder een gezamenlijke rekening open hebt staan. Een ander punt is dat je niet automatisch wordt uitgelogd als het scherm van de iPhone (of iPad) even op zwart valt. Leg je het apparaat weg zonder erover na te denken, dan staan al je gegevens nog open en bloot. Het zijn kleine smetten op een slechts maand oude applicatie, die lering heeft getrokken uit de gebruikerservaringen van mobiel bankieren met andere banken.

Downloaden: Triodos Bank (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 13:52
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen mobiel bankieren, mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.