Rise 2.0: stijlvolle iPhone-wekker krijgt grote update

De fraaie wekker-app Rise Alarm Clock op de iPhone heeft veel meer opties gekregen, maar bedient en oogt nog steeds heerlijk minimalistisch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

rise iphone appDe om zijn simplistische stijl bejubelde wekker-app Rise Alarm Clock is nu iets langer dan een maand uit en de ontwikkelaars ervan liggen sindsdien allerminst te dutten. Inmiddels is alweer de derde update van de app uitgebracht: Rise 2.0. Die heeft veel gebruikersfeedback heeft verwerkt in de applicatie. Zo staat de klok groter in beeld, kan je audio in de achtergrond afspelen nadat je de wekker hebt gezet en kan je Rise in horizontale stand gebruiken om de aftellende tijd naar de wekker groot in beeld te zien.

In Rise 2.0 mag je zelf aangeven wanneer de volgende snooze van toepassing is: over vijf minuten of meer? De app houdt daarbij vast aan intervallen van vijf minuten die de app ook hanteert bij het zetten van je alarm. Je kan kiezen tussen 5, 10 en 15 minuten snoozetijd, en kan snoozen ook uitschakelen. Nieuw is ook dat je het startvolume kan bepalen en dat de app voortaan meerdere meldingen kan geven in het lockscreen. Mis je de wekker een keer, dan is er dus niet zoveel aan de hand.

Qua ondersteunde muziek heeft Rise ook een sprongetje gemaakt. De iTunes-muziek die je klaarzet om mee in slaap te vallen en het alarm zijn verbeterd qua geluidskwaliteit, beweert ontwikkelaar Kellen Styler. Daarnaast werkt Rise met iCloud (iTunes match)-tracks en kan je programma’s als Spotify en iTunes gewoon op de achtergrond draaien als je het alarm hebt gezet – als je ze maar afsluit en dan de wekker weer de actieve app maakt voordat je slapen gaat. Als laatste klapper zijn de laadtijden veel sneller geworden en zijn er fouten uit de app gehaald.

Rise iPhone snoozenRise is een onafhankelijke app en moet zich houden aan de wekker-regels die Apple heeft opgesteld voor iOS. Dat betekent dat een wekker zetten met Rise alleen zin heeft als je de iPhone niét op stil of Do Not Disturb hebt staan. Als je het volume gewoon open hebt, wekt Rise je keurig met het ingestelde geluid of ingestelde nummer uit je iTunes. Het geluid wordt snel en automatisch harder gezet en zodra je het lockscreen ontgrendelt, stopt de muziek en stel je een automatische snooze in.

Update: Zoals je in de reacties kan lezen, heeft de ontwikkelaar ervoor gezorgd dat Rise met ingang van de update wel wekt als de iPhone in Do Not Disturb zet.

Er is veel verbeterd in Rise 2.0. De app is zijn overzichtelijkheid niet verloren, maar bedient je met meer opties. Daarnaast staat het principe van de app nog als een huis: je veegt met je vinger over het scherm om de volgende alarmtijd in te stellen, zoals je in de weer-app Solar de weersvoorspelling bekijkt. Het blijft een leuke handeling.

Downloaden: Rise Alarm Clock (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 11:08
Categorie Diensten
Onderwerpen alarm, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.