Ziggo TV 2.0: live TV kijken op iPad, vernieuwde homepage en meer

De Ziggo TV-app van kabelaar Ziggo heeft een grote update gekregen. Nieuw in deze update zijn onder meer een vernieuwde homepage en de mogelijkheid om (als Ziggo-klant) live tv te kijken op de iPad.

ZiggoDe Ziggo TV-app van kabelaar Ziggo heeft een grote update gekregen. De app bood sinds de introductie onder andere het programmaoverzicht van meer dan 160 zenders evenals een catalogus van On Demand-titels en kijktips en tv- en medianieuws. Met de introductie van versie 2.0 heeft de Ziggo TV-app om te beginnen een geheel nieuwe homepage gekregen die bestaat uit de vaste onderdelen Nu & Straks, On Demand en TV Tips, die met verschillende kleuren van elkaar te onderscheiden zijn. Een andere nieuw onderdeel is ‘Bekijken op iPad’, wat meteen de belangrijkste nieuwe functie van de app aanduidt, televisie kijken op de iPad. Hierover schreven we eerder dit jaar al op iPhoneclub.

Binnen deze categorie op de homepage kun je per zender zien welk programma op dat moment wordt uitgezonden. Een balkje tussen de begin- en eindtijd geeft aan hoe veel je al van het programma hebt gemist. Vooralsnog is TV Kijken op de iPad beperkt tot de belangrijkste Nederlandse tv-zenders: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8 en SBS 6, NET5 en Veronica. Ook is de dienst alleen beschikbaar voor klanten van Ziggo die een abonnement hebben op TV Standaard en Internet Z1, Z2 of Z3 dan wel een abonnement op Alles-in-1 van de kabelaar. Daarnaast is de dienst alleen bedoeld voor gebruik in en om het huis en niet mobiel, zoals Ziggo-woordvoerder Gradus Vos eerder wel had aangegeven. Volgens Ziggo is de dienst TV Kijken in ontwikkeling en staat de huidige realisatie nog niet vast. De kabelaar behoudt zich zelfs het recht voor om de dienst te beëindigen.

Alle beperkingen ten spijt, biedt Ziggo met de app wel een degelijke manier van televisie kijken op de iPad, in goede kwaliteit. In de nieuwe categorie bestemd voor TV Kijken kun je scrollen door de zenders die worden aangeboden. Alle zenders kunnen uiteraard schermvullend worden weergegeven en er is zelfs de mogelijkheid om AirPlay te gebruiken onder andere in combinatie met een Apple TV. In onderstaande video toont tipgever @basvanderploeg hoe TV kijken op de iPad precies in zijn werk gaat.

Andere verbeteringen in Ziggo TV 2.0 zijn een uitbreiding van het On Demand-aanbod door de toevoeging van films en series en de mogelijkheid om een persoonlijke gids samen te stellen op basis van je zenderaanbod. Ook is de opstarttijd van de app verkort. Het horizontaal en verticaal scrollen door het zender- en programmaanbod is ook enigszins verbeterd al is van een vloeiende overgang nog steeds geen sprake.

Downloaden: Ziggo TV (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 11:52
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.