Ziggo start met live tv-kijken op iPhone en iPod touch

Ziggo heeft live tv-kijken op de iPhone en iPod touch geactiveerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ziggo-ios-livetvEen paar dagen geleden kondigde Ziggo aan, dat je live tv kunt kijken op de iPad. De iPhone en iPod touch werden op dat moment nog niet ondersteund. Vandaag wordt dit gemis rechtgezet: vanaf nu is het mogelijk om de tien populairste Nederlandse zenders live te bekijken op de iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3GS. Ook de derde en vierde generatie iPod touch worden ondersteund en natuurlijk is ook de iPad zelf nog steeds van de partij. In de Ziggo tv-app heeft het bedrijf de mogelijkheid geactiveerd om te kijken naar Nederland 1/2/3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBS6 en Veronica.

De app is gratis te gebruiken, maar om live-tv te kunnen kijken moet je wel klant zijn van Ziggo-internet. Het live tv-kijken komt vanmiddag en vanavond gefaseerd beschikbaar. Het tv-kijken werkt alleen in en rondom het eigen huis, of bij anderen die ook Ziggo-internet hebben. De tv-stream wordt doorgegeven in een kwaliteit tussen de 800 kbps en 1,2 Mbps voor de iPad. Op de iPhone is de kwaliteit wat lager: tussen de 200 en 500 kbps. Ziggo is van plan om de komende tijd nog meer functies toe te voegen. Eén van de dingen die er al wel in zit, is een programmagids met meer dan 160 zenders. Je kunt een week vooruit kijken en de zenderlijst naar eigen voorkeur indelen. Ook kun je zoeken op basis van genre of trefwoord en bij elk programma een omschrijving doorlezen.

Om gebruik te maken van live tv-kijken op je iPhone of iPod touch hoef je geen update van de Ziggo-app te installeren. Je hoeft alleen te wachten tot de functie bij jou wordt geactiveerd.

Downloaden: Ziggo TV (gratis)
Meer info: persbericht Ziggo
Tipgever: @cardservices

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 22:18
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.