Ziggo blokkeert Ziggo TV-app voor jailbreakers

Ziggo blokkeert het gebruik van de televisiefunctie van de Ziggo TV-app voor jailbreakers. De televisieprovider kan niet garanderen dat er zoals afgesproken wordt omgegaan met hun applicatie op gejailbreakte iDevices.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ZiggoDe iOS-applicatie Ziggo TV werkt niet op gejailbreakte iPhones, iPads of iPods. Dit laat Ziggo aan iPhoneclub weten. Op een gejailbreakte iDevice kan Ziggo niet garanderen dat er met in de app getoonde programma’s wordt omgegaan zoals is afgesproken met contentleveranciers. Daarom is ervoor gekozen om de app alleen op iOS-apparaten zonder jailbreak te laten werken.


Ziggo’s applicatie laat abonnees televisiekijken vanaf de iPad, iPhone of iPod touch. Een aantal lezers wezen ons er op dat ze niet in staat zijn om televisie te kijken met de app. Sommige van deze app-gebruikers hadden een jailbreak op hun iPhone, iPad of iPod touch uitgevoerd. Wij deden navraag en kregen van Ziggo-woordvoerder Gradus Vos de volgende reactie:

Dat de app niet werkt op een toestel met een jailbreak klopt. Wij leveren een app die helemaal is afgestemd op de originele iOS programmatuur en daarop ook perfect werkt. Alleen binnen de originele iOS kunnen wij voldoen aan de eisen die contentleveranciers aan ons stellen: bescherming van hun (content) rechten en controle over het aantal apparaten waarop men kan kijken. Dit kunnen wij niet garanderen op toestellen met een jailbreak. Vandaar dat de app niet werkt op toestellen met een jailbreak.

De tv-functie van de Ziggo-applicatie werkt alleen voor abonnees die ook een internetverbinding van Ziggo gebruiken. Omdat de app live-televisie toont, zijn er waarschijnlijk strakke afspraken met televisiebedrijven gemaakt over welke content aan wie getoond kan worden. Met een jailbreak kun je vrijer toegang krijgen tot de informatie van de app, waardoor je in theorie beperkingen in de app kunt omzeilen.

Downloaden: Ziggo TV (gratis)

Een aantal lezers wijst ons op een soortgelijke kwestie bij de UPC Horizon-app. Wij hebben navraag gedaan bij UPC. Volgens de televisieprovider is dit om dezelfde redenen die Ziggo aanstipt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

72 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.