Duo Gamer: iPad-gamepad voor Gameloft-spellen

Spelontwikkelaar Gameloft heeft een eigen fysieke controller aangekondigd, waarmee je spellen zoals N.O.V.A. 3 en Modern Combat 3 kunt spelen.

Gameloft Game DuoiOS-spelmaker Gameloft heeft in samenwerking met Duo een fysieke gamepad aangekondigd, die je kunt gebruiken om spellen van de studio op je iPad, iPhone of iPod touch te spelen. De Duo Gamer heeft vier actieknoppen, een d-pad, twee analoge sticks en twee triggers. Je kunt de controller alleen gebruiken bij spellen gemaakt door Gameloft. Games van andere ontwikkelaars worden niet ondersteund.

Op het moment zijn de spellen Asphalt 7, Brothers in Arms 2, Modern Combat 3, N.O.V.A. 3 en Order & Chaos ondersteund door de controller. Gameloft zal naar alle waarschijnlijkheid later ook ondersteuning in andere spellen toevoegen.

Er zijn al een flink aantal gamecontrollers voor de iPad verkrijgbaar. Ontwikkelaars moeten ook voor deze controllers ondersteuning in hun games integreren, maar vaak is dit bij meer dan een paar spellen gebeurd. Een hoop iOS-games gebruiken het iCade-protocol om controllers te ondersteunen. Het aanbod dat werkt met de Gameloft-controller lijkt daardoor nogal schaars. Daar staat tegenover dat je alleen deze gamepad kunt gebruiken bij het spelen van een aantal hooggewaardeerde spellen, die niet werken met andere controllers.

Je kunt de Duo Gamer binnenkort dit najaar bestellen voor 80 dollar. De controller zal verkrijgbaar zijn via Apple Stores en Amazon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 11:28
Categorie Games
Onderwerp gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.