Yu-Gi-Oh! BAM Pocket voor iPad en iPhone: kaartduels met veel uitdaging

Yu-Gi-Oh! BAM Pocket voor iPad en iPhone is een app die het ruilkaartspel Yu-Gi-Oh! nabootst. Vooral voor kinderen die fan zijn van de tv-serie een aanwinst.

YGO Bam Pocket logoYu-Gi-Oh! BAM Pocket voor de iPad en iPhone is een appversie van het kaartspel Yu-Gi-Oh! Deze Japanse reeks is ook bekend van de televisieserie. Het is geen nieuw fenomeen: het avontuur waarin wordt gevochten met monsters die uit kaarten komen, stamt uit 1996. Sindsdien zijn er talloze computerspellen, kaarten, films, tv-series en merchandise van de franchise verschenen. De televisieserie is momenteel in Nederland te zien op Nickelodeon. Yu-Gi-Oh! BAM Pocket speelt door de opzet waarin je veel kaarten op een tafel legt het beste op een iPad. De gratis app levert een boel content maar het daadwerkelijke spel is lastig te leren voor nieuwkomers.

In Yu-Gi-Oh! BAM Pocket speel je dus het ruilkaartspel van de serie, vergelijkbaar met Magic: The Gathering en het kaartspel van Pokémon. De speler begint een wedstrijd met een deck: een verzameling kaarten die hij zelf heeft samengesteld. Door kaarten neer te leggen, de speciale mogelijkheden van de kaarten te gebruiken en tactische overwegingen te maken valt hij de tegenstander aan met monsters en magische aanvallen. Het leuke van Yu-Gi-Oh! is dat je eigenlijk het kaartspel naspeelt dat je in de serie gespeeld ziet worden, met de naam Duel Monsters.

YGO Bam Pocket gevecht

Yu-Gi-Oh! BAM Pocket kun je zowel offline als online via een Facebook-login spelen. In de verhaalstand kom je allerlei tegenstanders tegen en kun je aan de slag gaan met verzamelen. Er zijn zo’n 500 kaarten te bemachtigen waarmee je zelf weer een deck kunt maken. Er is ook een craftsysteem om kaarten beter te maken. Sommige kaarten zijn zeldzaam en het kost dan ook behoorlijk wat geluk en doorzettingsvermogen om die te bemachtigen. Het spel is Engelstalig maar geeft wel een uitgebreide uitleg over de spelregels en de verschillende kaarten. Kinderen die al uit de voeten kunnen met het kaartspel, zullen zich ook snel thuisvoelen in deze app. De spelregels van de BAM-variant in deze app zijn simpeler dan het uitgebreide papieren kaartspel.

Er is ook een PRO-onderdeel in het spel, dat je kunt bereiken als je een in-app aankoop doet van €4,49. Je krijgt dan toegang tot de arena, waarin je buiten het verhaal kunt strijden. Ook kun je de volledige verhaallijn spelen en krijg je toegang tot legendarische kaarten in de kaartwinkel. Voor echte Yu-Gi-Oh!-fans zal dit geen lastige keuze zijn, maar beginners kunnen we aanraden eerst maar eens wat potjes te winnen in de gratis versie. Dat is al moeilijk genoeg.

Downloaden: Yu-Gi-Oh! BAM Pocket (gratis, iPhone 4+, iPad 3+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 9:45
Categorie Games
Onderwerp kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.