Young Art brengt eigen iPhone-app uit

De iPhone-applicatie van het Young Art Festival in Beverwijk laat zien welke artiesten er komen en herbergt een plattegrond van het feestgebied. Helaas ontbreekt er ook een handige functie.

Young Art iPhone iPod touchYoung Art is een organisatie die kunst toegankelijk wil maken voor jongeren en doet dat aan de hand van een meerdaags evenement in Beverwijk. Nu heeft het festival ook een iPhone-app gekregen om het evenement mee aan te kondigen. Young Art biedt een overzicht aan artiesten die er optreden, een simpele agenda en een in te zoomen plattegrond van het festivalgebied van 22 en 23 juli dit jaar.

Om met de deur in huis te vallen: er ontbreekt ook een belangrijke functie. Er is geen schema te zien van wanneer welke artiest op welke locatie optreedt. Dat is gewoon een eigenschap die iedere festival-app moet hebben, maar die ontbreekt hier.

Update: de makers melden dat deze app nog slechts een flyer is en dat in een volgende update het programma wordt toegevoegd.

Young Art iPhone iPod touch zangeresIn plaats daarvan kun je op de artiestenpagina’s van Young Art bekijken wanneer die band, muzikant of verteller optreedt. Die pagina’s zijn wel degelijk goed verzorgd. Per artiest tref je een foto met algemene informatie en een link naar de website, biografie en een YouTube-video. Waar je dan in veel andere apps wordt doorverwezen naar standaardbrowser Safari, daar worden alle links hier intern in de applicatie geopend. Zo heb je eenvoudig informatie over een performer in één oogopslag.

Andere eigenschappen van de app zijn een Nieuws-sectie (waar nu alleen de release van deze app in staat) en een tabblad met de Art-Shops waarvoor je je kan inschrijven. Het formulier daarvoor invullen kan dan weer niet in de app. Je doent het eerst naar jezelf te mailen om het dan terug te sturen. Als cadeau’tje zijn er nog wel drie iPhone-wallpapers van het festival die je op kan slaan in het fotoalbum van de telefoon. Leuk.

Downloaden: Young Art (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2011, 22:01
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen applicaties, evenement, festival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.