Game-update: Orbital Defender, Dip Desperado en Zookeeper DX Touch Edition!

In de Game-update vandaag heb je eigenlijk al genoeg aan één spel en dat is Zookeeper. Het is de moeder van het match-3 genre en is ontzettend verslavend.

GU DI Zookeeper DX Touch Edition iPhone iPod touchZoveel mogelijk diamanten verwijderen in één minuut. Romeinse schatten vinden door blaadjes te combineren. Op een babytempo knuffeldieren wegwerken met een enorme reclamebanner in beeld. De Bejeweled-achtigen zijn bijna té goed vertegenwoordigd op de iPhone. Maar net als je denkt dat er geen match-3 meer te bedenken is, komt de moeder van het genre nog even langs op de iPhone en iPod touch. Zookeeper DX Touch Edition is tegelijk ouderwets en helemaal van nu. Niet heftig genoeg? Blaas een keer een planeet op, ofzo.

Demo van Touch Racing Nitro verschenen

GU DI Touch Racing Nitro iPhone iPod touchDriedimensionaal racen in de palm van je hand blijkt erg in trek als je kijkt naar het aanbod van racegames op de iPhone. Een apart subgenre daarvan zijn de racegames die je vanaf een bovenaanzicht bekijkt – en die zijn in de regel aardig populair. Zo veroverde Death Rally meteen de positie van meest gedownloadde applicatie in het weekeinde dat ze gratis was. Oké, herstel dan, gratis top-down racers zijn aardig populair. Daarom is het zo slim dat de makers van Touch Racing Nitro na een jaar alsnog een demo hebben uitgebracht van hun spel. Touch Racing Nitro FREE: Ghost Challenge pakt specifiek het element uit het spel waarin je je eigen tijden probeert te verbeteren door tegen je eigen geest te racen. Zo kun je altijd zien hoe je die ene ronde reed dat je de beste tijd neerzette. Het is tevens een goede kennismaking met Nitro, een racespel dat wat vrolijker is dan Death Rally en lekker uitpakt met geflipte auto’s en personages.
Downloaden: Touch Racing Nitro FREE Ghost Challenge (gratis)

Promogame: Dip Desperado

GU DI Dip Desperado iPhone iPod touchAls een vogel kan zweven na lancering van een katapult, dan kan een dorito-chipje dat toch zeker ook? Natuurlijk. Dis Desperado is een promospelletje voor een bekend chipsmerk waarin je aanvankelijk het driehoekvormige zoutje wegschiet en daarna in de lucht moet houden. Dat doe je met een knop linksonder in het scherm. Onderweg barst het echter van het gevaar en moet je tegenstanders een digitaal kopje kleiner maken door een tik op de digitale kop te verkopen. Ook zijn er talloze objecten onderweg die een fijne zweeftocht flink kunnen verstoren. Denk maar eens aan een cactus en een zandworm. Onderweg liggen power-ups en als je af gaat of drie keer geraakt wordt, ga je plat. Dip Desperado is gratis, maar niet het meest geïnspireerde spel. Dat lijkt een gegeven paard in de bek kijken, maar we kunnen dit stukje zo wel mooi aanwenden om te zeggen wat we met smart wachten op Doritos Crash Course (video) voor iOS.
Downloaden: Dis Desperado (gratis)

Vandaag gratis: Orbital Defender

GU DI Orbital Defender iPhone iPod touchDe aarde verdedigen, ga er maar eens aanstaan als je zelf haar grootste vijand bent. Dat zit zo: in Oribtal Defender ben je een of andere supersonische gevechtssatelliet die rondjes om planeten draait. Een planeet staat in het midden van het scherm en de tegenstanders komen uit alle hoeken. Jouw taak is erop te schieten… maar alleen als je binnen hun bereik bent en dus aan de goede kant van de planeet zweeft. Alles wat je te laat of te vroeg schiet, gaat rechtstreeks door de planeet heen en berokkent schade. Reken maar dat Orbital Defender mede om de laatste reden best pittig kan worden. Toch is het een echt, geinig haal-die-highscore spelletje. Daar stikt het natuurlijk al van in de App Store, maar toch, je kan nu gratis je eigen planeet opblazen. Dat is ook wat waard.
Downloaden: Oribtal Defender Full (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Zookeeper DX

We zitten met de handen in het haar. Hoe kunnen we deze nou gemist hebben vorige week? Het originele Zoo Keeper is samen met Bejeweled het beste wat het match-3 genre is overkomen en dat is in Zoo Keeper DX Touch Edition voor de iPhone en iPod touch niet anders. Het is makkelijk om het spelletje weg te zetten als de zoveelste in het sorteer-en-verwijder-de-blokjes genre, maar Zookeeper is zoveel meer. Het is de beste game in het genre sinds Popcap heeft besloten dat je highscores in Bejeweled Blitz moet kopen met power-ups en munten. Zookeeper is domweg het meest responsieve spelletje dat er is. Terwijl je de ene drieling verwijdert en het beeld volstroomt met nieuwe vierkante beestjes, kun je de volgende combinatie alweer weghalen. En dat gaat zo maar door. Als enige spel in het genre geeft Zookeeper het gevoel dat je zélf speelt, niet die enorme geluksfactor van de nieuwe blokjes in het beeld. Hoe langer je speelt, hoe meer je het in een roes doet. Na een tijdje zie je niet alleen de eerstvolgende mogelijkheid voordat je een drietal (of hoger) hebt verwijderd, maar denk je twéé zetten vooruit. Zookeeper DX voor de iPhone heeft twee modi: een op tijd en eentje waarin je level up gaat als je 100 beesten van een soort haalt. Beide zijn ze geweldig en blijven ze aantrekken op je eigen highscore te verbeteren. In aankomende updates komen er zelfs nog speltypes bij. Dat de game pixels en bitgeluidjes hanteert als stijl, ben je niet alleen vergeten na vijf minuutjes; je droomt ze aan het einde van de dag. Niet weg te leggen dit spel.
Downloaden: ZOOKEEPER DX Touch Edition (tijdelijk voor €1,59)

Als je na Zookeeper nog tijd hebt: het Game-update overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2011, 18:29
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.