Yog voor iPhone: gelijktijdig hardlopen tegen anderen

Yog is een nieuwe fitness-applicatie voor de iPhone die je uitdaagt om live tegen vrienden en onbekenden te racen. Je maakt een race aan op een afgesproken tijdstip en wie het snelst de afstand aflegt, wint!

Yog Run With Friends iPhone iPod touchGPS-lokalisatie verbonden aan een spelelement. Het is iets dat je wel vaker ziet de laatste tijd, zoals in bijvoorbeeld EatMyDirt waarin je tracks tekent op de kaart waarbij je anderen uitdaagt om er een snellere tijd op te zetten. Het nieuwe Yog laat de kaart juist los, maar berekent wel de afstand die je aflegt. Wie om zeven uur vanavond als eerste 5,6 kilometer hardloopt, wint. Waar ter wereld je dan ook bent.

Yog iPhone uitslagNou, dan hebben we het in Nederland zo slecht nog niet met onze vlakke wegen! De uitwerking van Yog is natuurlijk niet helemaal feilloos. Het maakt de app niet uit waar je bent en als de uitdager een heuveltraject in de Belgische Ardennen voor ogen heeft, heb je met een Nederlandse weg wel een erg groot voordeel. Om dat soort discrepanties te voorkomen, kan je ook een privérace aanmaken waarop alleen vrienden kunnen intekenen. En anders is het nog altijd het idee dat erg leuk is aan Yog.

De applicatie maakt er tijdens de race namelijk een echt liveverslag van. Als je op de afgesproken tijd klaar staat en van start gaat met de app, zie je in een balk je eigen voortgang aangegeven met een lichtgroene kleur. Daaronder zie je de afstand die je al hebt afgelegd ten opzichte van de daarnaast vermeldde totaalafstand. De profielfoto’s boven de balk duiden de posities van de andere deelnemers aan. Zo zie je, net als in een race bij Mario Kart bijvoorbeeld, constant hoe ver de anderen op de totale voortgang in de race liggen.

Yog Run StatsAls het je teveel wordt, kan je jezelf eruit drukken met de Give up-knop. Je maakt dan natuurlijk geen kans meer op de virtuele medailles en je mist vermoedelijk ook de voldoening van het scherm met de renstatistieken. Die laat na een voltooide race zien wat je gemiddelde snelheid was, hoe lang je bezig bent geweest en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook zie je in een tabel wanneer je piekte. En: na de race zie je eveneens hoe lang je concurrentie er over deed en waar die heeft gelopen.

Yog is briljant eenvoudig in gebruik. De tabbladen verdelen de app onder in wedstrijden die worden aangeboden, races waarvoor je je hebt aangemeld, en races die je achter de rug hebt. Bij het ingeven van een nieuwe wedstrijd, geef je eerst de afstand aan, dan de datum en het tijdstip. Daarbij heb je de optie de race elke dag of elke week te herhalen. Aan de hand van Yog kan je van je eigen hardloopschema dus gewoon elke keer een race maken. Als laatste stappen nodig je vrienden uit (via je adresboek of Yog) en kan je alvast de muziek selecteren van je iPod-bibliotheek, zodat je dat bij aanvang van de race niet meer hoeft te doen. En dan is het maar wachten tot het verlossende pushbericht: klaar voor de start…

Downloaden: Yog (Run with friends) (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 14:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen gps, hardlopen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.