Final Fantasy Dimensions per ongeluk zonder in-app aankopen in App Store verschenen

Square Enix heeft Final Fantasy Dimensions vandaag in de App Store uitgebracht. Het spel heeft echter geen in-app aankopen door een bug, waardoor je enkel het proloog kunt spelen.

Final Fantasy Dimensions 1Square Enix heeft vandaag Final Fantasy Dimensions uitgebracht in de App Store. De game is een remake van een Final Fantasy-spel dat in 2010 alleen verscheen voor Japanse mobiele telefoons. Nadat je het spel hebt gedownload kun je gratis het eerste hoofdstuk spelen, waarna je moet betalen om met de rest van de game aan de slag te gaan. Althans, dat is de bedoeling: een bug zorgt er namelijk voor dat er geen in-app aankopen in het spel beschikbaar zijn, waardoor je enkel het gratis beginstuk kunt spelen. Square Enix heeft laten dat het probleem in een update wordt opgelost.

Het is ironisch dat uitgerekend Final Fantasy Dimensions last heeft van een bug die in-app aankopen onmogelijk maakt. Voor alle hoofdstukken in het spel betaal je namelijk in totaal €22,99. De Japanse speluitgever verkoopt wel vaker titels voor een hoger dan gemiddeld bedrag, maar de prijs voor Final Fantasy Dimensions is een hoogtepunt voor het bedrijf. Je kunt de vier hoofdstukken echter ook los kopen voor €7,99 per stuk.

Final Fantasy Dimensions 2

Final Fantasy Dimensions is een in traditie gehuld Final Fantasy-spel. Je trekt er op uit met een groep avonturiers, die kerkers moet doorkruizen en vijanden moet bevechten. Dat laatste gebeurt in een beurtelings gevechtssysteem, waarbij je pas aan de beurt bent zodra er een wachtbalkje op het scherm is gevuld. Square Enix introduceerde een soortgelijk systeem al in 1991, toen Final Fantasy IV in Japan verscheen. Final Fantasy Dimensions lijkt zich daardoor vooral te richten op de grootste fans, die de oude spellen in de serie nog steeds een warm hart toedragen.

Downloaden: Final Fantasy Dimensions (gratis, nog niet met in-app aankopen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 13:37
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.