Yahoo brengt iPad-browser uit in Amerikaanse App Store

Yahoo heeft Axis uitgebracht voor de iPad, iPhone en pc. Deze webbrowser synchroniseert je internetgebruik tussen al je apparaten. Hierdoor kun je een pagina op je pc automatisch openen op je iPad.

Yahoo Axis iPadYahoo heeft de browser Axis uitgebracht voor de iPad, iPhone, iPod touch en de pc. Door hierbij in te loggen met je Yahoo-account, kun je een internetsessie op je iPad voortzetten op bijvoorbeeld je iPhone. Hierdoor worden alle tabbladen die je open had staan automatisch geopend. Ook je bookmarks worden gesynchroniseerd. Op het moment is Yahoo Axis alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.

In Yahoo Axis gebruik je een visuele zoekbalk om pagina’s op internet te vinden. Terwijl je een woord intypt verschijnen er verschillende sites in beeld, die worden getoond aan de hand van kleine preview-plaatjes. Een trending-balk laat binnen de zoekmachine zien wat de populairste zoektermen zijn, zodat je deze niet met de hand hoeft te typen.

Op de pc is Yahoo Axis niet een volledig programma, maar een plugin voor je huidige internetbrowser. Deze voegt een zoekbalk toe onderin het scherm, die net zo werkt als de balk in de iPad-app: je typt een term in, waarna er kleine afbeeldingen met zoekresultaten in beeld verschijnen. De plugin lijkt vooral ervoor te zorgen dat je internetgedrag op de pc met de iPad wordt gesynchroniseerd.

Je zult wel wat moeite moeten doen om Yahoo Axis te downloaden: de iPad-app is op het moment alleen in de Amerikaanse App Store beschikbaar, waarvoor je een aparte Apple ID nodig hebt. Het is nog niet helemaal duidelijk of en wanneer Yahoo Axis in Nederland beschikbaar zal zijn. Het is wel al mogelijk om een link naar de app toegestuurd te krijgen naar een Nederlands telefoonnummer, maar deze verwijst naar de Amerikaanse App Store.

Downloaden: Yahoo! Axis (gratis, Amerikaanse App Store)
Meer informatie: Yahoo Axis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 10:15
Categorie Diensten
Onderwerpen canon, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.