EK 2012 live op de iPhone te bekijken via NOS-app

De NOS heeft bevestigd dat het EK 2012 live te volgen is vanuit hun iPhone-app. Alle wedstrijden worden via de app gelivestreamd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Euro 2012De NOS zal dit jaar het EK 2012 niet alleen op televisie live uitzenden, maar ook via de iPhone-app. Dit liet de omroep weten in een persbericht. Het is al langer bekend dat de app livestreams van belangrijke gebeurtenissen kan aanbieden, maar we wisten nog niet zeker of de NOS ook voetbalwedstrijden tijdens het EK zou tonen. Alle wedstrijden worden volgens de NOS via de app aangeboden.

James Tjan van de NOS laat aan iPhoneclub weten dat de livestream alleen te bekijken is vanuit Nederland: “wij zijn verplicht om gebruik te maken van geoblocking, waardoor je per se een Nederlands ip-adres nodig hebt om de livestream te bekijken”.

De livestreams van voetbalwedstrijden worden aangeboden via de knop ‘Live’, rechtsboven in de NOS-app. De wedstrijd zal pas verschijnen wanneer hij gaande is: op het moment kun je hier alleen kiezen voor livestreams Journaal 24, Politiek 24 en Radio 1.

Kijk je het EK thuis op televisie, dan kun je de site Tweedescherm.nl gebruiken voor extra informatie. Hoewel de site lijkt te openen op de iPhone, is de resolutie geoptimaliseerd voor de iPad. Het zal via dit tweede scherm mogelijk zijn om informatie te bekijken van de ploegen die spelen. Daarnaast kun je ook beelden van een doelpunt bekijken vanuit een andere camerapositie.

Downloaden: NOS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 17:26
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp ek 2012

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.