World of Goo komt donderdag naar de iPhone met introductiekorting

World of Goo, 'het beste iPad spel in 2010' komt 14 april 2011 naar de iPhone. In het moeilijk uit te leggen spel bouw je constructies met olievlekken is fantasierijke omgevingen om zo het einde van een level te halen.

World of Goo op de iPhoneHet met positieve kritiek overladen spel World of Goo komt donderdag 14 april naar de App Store. De game zal 2,39 euro kosten, maar is op de eerste dag te downloaden voor slechts 79 eurocent. World of Goo laat zich moeilijk beschrijven. Je hebt de beschikking over een aantal zwarte olievlekachtige blobjes. Met die blobjes kun je constructies bouwen waarbij de blobjes dienen als verbindingspunten. Dat doe je om het einde van het level te halen – en die levels zijn vaak van het niveau ‘hoe kom je erop’.

Soms reik je zo hoog mogelijk, dan bouw je een brug met de blobjes en in latere levels maak je er maar van wat er van te maken is. World of Goo heeft iets psychedelisch. Dat wordt nog eens versterkt door een klassieke, onheilspellende soundtrack. Het is een uitzonderlijke en memorabele ervaring. Niet voor niets is het al meer dan honderdduizenden keren verkocht en is het door belangrijke gamessites uitgeroepen tot iPad spel van het jaar 2010. World of Goo kwam voor het eerst uit op de Nintendo Wii maar heeft daarna snel terrein gewonnen naar onder andere de pc en nu dus de iPhone.

Ontwikkelaar 2D Boy waarschuwt alvast voor een ‘onbekend personage’ dat ‘schijnt op te duiken’ na het uitspelen van het spel en zich alleen schuilhoudt in de versie voor de iPhone en iPod Touch. Daarover gesproken, is er nogal een ingewikkeld trucje uitgevoerd met World of Goo. De iPad-versie wordt komende donderdag namelijk ook geüpdate en zal vanaf dat moment de iPhone en iPod Touch ondersteunen. Als je de iPad-versie al hebt, volstaat het daarmee om World of Goo HD te downloaden. Maar als je nog geen iPad hebt en het spel wil downloaden op de telefoon, van moet je de gewone World of Goo hebben. Dat heeft te maken met de optimalisatie voor de beeldschermformaten.

World of Goo uitleg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2011, 18:36
Categorie Games
Onderwerpen ipad, world of goo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.