World Atlas HD: wereldatlas op je iPad

World Atlas HD van National Geographic is een digitale atlas, die de landen, hoofdsteden en statistische informatie over een land toont.

world atlas ipadVroeger kocht je een atlas als je wilde weten hoe de wereld eruit zag. Door veranderingen op de wereldkaart is het zinvoller om tegenwoordig gewoon op Google Maps te kijken, als je wilt weten waar bijvoorbeeld de Filippijnen of Georgië liggen. Wie toch nog terugverlangt naar de atlas van vroeger, kan World Atlas HD van National Geographic aanschaffen. Je krijgt daarmee kaarten in ouderwetse opmaak, die helemaal zijn bijgewerkt naar de actuele situatie. Er zijn vier varianten: Executive, Political, Satellite en Road.

Wil je de normale weergave van kaarten, dan kies je voor de weergave ‘Political’, waarbij je de grenzen van landen met hoofdsteden en belangrijke andere steden kunt zien. Je kunt inzoomen via multitouch-vingerbewegingen. Daarbij neemt op een gegeven moment bij verder inzoomen Microsoft’s kaartendienst Bing het over, om de kaarten tot op straatniveau te kunnen tonen. Je kunt de meeste kaarten ok offline opslaan en je kunt locaties zoeken en bookmarken. Via de knop Nations krijg je informatie over diverse landen te zien, zoals omvang van de bevolking, oppervlak, religie, taal, alfabetiseringsgraad en gemiddeld inkomen. World Atlas HD is geen compleet nieuwe app, maar wel eentje die de moeite waard is om eens te bekijken.

Downloaden: World Atlas HD (€1,59)

world atlas hd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2011, 15:16
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen atlas, kaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.