Wordfolio iPhone-app helpt bij woorden leren in andere taal

Wordfolio is een efficiënte iPhone-app voor woorden stampen. Je vult de woordjes en betekenissen zelf in en test je eigen kennis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het onthouden van woorden in een andere taal? Je kan natuurlijk een taalcursus op de iPhone en iPad beginnen naast je huidige schoolwerk, maar dat levert wel erg veel extra werk op. Wordfolio is een veel handigere manier. De nieuwe iPhone-app reikt een alternatief aan voor woordenlijsten die je op papier aanlegt. Je voert de woorden met hun vertaling in op de iPhone. Daarna kan je met de app nagaan of je een woord al kent.

Zelf vertalen

Wordfolio is een Engelstalige applicatie, maar zegt alle talen die iOS van zichzelf biedt te ondersteunen. In het begin kies je de taal die je wilt leren en wat je eigen, native taal is. Maar als we het eerste woord invoeren, snappen we niet helemaal wat ontwikkelaar Digital Education Labs bedoelt met de taalondersteuning. Het is namelijk niet zo dat de woorden die je invoert, automatisch worden vertaald naar je doeltaal. Je vult zelf de beide velden in: het Nederlandse woord en het buitenlandse. Met een plus kan je meerdere betekenissen invoeren en ook is het mogelijk een notitie bij een woord te zetten. Het vertaalwerk wordt dus niet voor je gedaan, maar het goede daaraan is dat de betekenis in ieder geval niet afwijkt van die in het lesboek of het college.

Wordfolio Spaanse woordenlijst Wordfolio ken je dit woord

Woordenlijsten

Je kan woordenlijsten voor verschillende taallijsten aanmaken in Wordfolio. Per taal kan je woorden bovendien rangschikken onder aparte categorieën, conform de hoofdstukken die je leert in het schoolvak of het onderwerp of jargon waarin je bepaalde termen wil onthouden in de app. Behalve woorden in andere talen zorgt de structuur en categorisering ervoor dat je van Wordfolio ook prima een leerplaats voor definities kan maken. Voor een volgende versie zien we daar bovenop graag een mogelijkheid om woordenlijsten met andere leerlingen te delen.

Efficiënt

Aan de hand van een dagelijks maar uitgebreid instelbaar pushbericht krijg je herinneringen doorgestuurd om je zelf ingevoerde woorden te leren. Het is jammer dat Wordfolio niet even beter heeft gekeken naar het leersysteem van taalles-app Duolingo. In dit geval krijg je geen overhoringen, maar krijg je de vertalingen een voor een voorgeschoteld en geef je aan of je hem inmiddels onder de knie hebt of niet. Omdat woorden die je afvinkt worden gearchiveerd, is Wordfolio wel een efficiënte manier van woorden stampen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 13:40
Categorieën Kinderen, Onderwijs, Productiviteit
Onderwerpen game, taalcursus, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.