Duolingo taalles-app geeft extra uitleg en spreekt woorden uit

De fantastische taalles-app Duolingo heeft een nieuwe opdrachtvorm, geeft uitleg over uitzonderingen en grammatica en meer.

Duolingo iPhone-app taal lerenDe fantastische taalles-app Duolingo, waarmee je Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Portugees kan leren vanuit het Engels, heeft een aardige update gehad waardoor je in ieder geval niet mínder zal leren. Er is een geheel nieuw opdrachttype geïntroduceerd dat vooral handig is voor beelddenkers en als je een woord net hebt geleerd: de app geeft je het woord in de taal, jij tikt het plaatje aan dat erbij hoort. Zo krijg je een beeldendere band met een nieuwe taal. Het is niet de enige noviteit.


Duolingo gratis taal leren iPhoneEen goede toevoeging is dat je nu op individuele woorden kan drukken om hun uitspraak te horen. Duolingo draaide zijn hand al niet om voor het herhalen van volledige zinnen in opdrachten, maar nu kan je dus ook losse woorden horen. De andere verbetering is dat moeilijke taalkwesties worden toegelicht met uitleg. Het gaat daarbij vooral om typische samenvoegingen of lastige (grammaticale) uitzonderingsvormen.

Je kan voortaan rekenen op een geheime prijs bij het voltooien van alle opdrachten van een taal. Dat kan wel even duren in Duolingo: de app maakt het misschien wel verleidelijker om meerdere talen naast elkaar te doen en daarop simpele beloningen binnen te halen in het begin, dan één taal helemaal uit te diepen. Gelukkig doet de app daarbij wel handreikingen. Je kan allerlei opdrachten en onderwerpen overslaan als je denkt dat je ze onder de knie hebt. Je kan je kennis vroegtijdig op proef stellen met hoofdstuktoetsen en tussentijdse proeven. Als je zo’n toets haalt, worden de opdrachten daarvoor vanzelf afgevinkt.

Duolingo is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. De geluidseffecten, erkenningen voor niveau’s en toetsen en beloningen voor zo min mogelijk fouten, maken het leren van een taal samen met de ranglijsten, tot een verslavend spelletje.

Downloaden: Duolingo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 9:30
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen duolingo, frans, italië, taalcursus
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.