iOS game-update: Star Wars Force Collection, Giant Boulder of Death en COD

We verpletteren mensen met Giant Boulder of Death voor iPhone en iPad en leggen een kaartje in Star Wars: Force Collection. En iets met COD.

GU Giant Boulder of Death iOS iPad iPhoneWe vragen ons de komende tijd wel niet meer op woensdagavond af of er op donderdag wel grote games uitkomen. Want we hebben het geweten: we zaten zwetend en enigszins gefrustreerd achter het stuur van verschillende bolides in 2K Drive, vergapen ons aan de nieuwe Porsches in Real Racing 3 en combineren coördineren en schieten met soldaten in het totaal onverwacht uitgekomen Call of Duty: Strike Team. Nu behandelen we de games waarvan we wisten dat ze eraan kwamen. Het kaartspel Star Wars Force Collection en het ‘verpletterspel’ Giant Boulder of Death.

Star Wars Force Collection: kaartspel?

GU DO Star Wars Force CollectionDe introductie met Star Wars Force Collection op iPhone en iPad is niet erg aangenaam. De laadtijden van het spel zijn ronduit fors. Om de haverklap kom je weer een zwart scherm tegen met centraal in beeld de op de iPhone zo bekende laadanimatie. Na een introfilmpje dat de helft van het beeld gebruikt, rol je na een inspiratieloos monoloog van prinses Leia meteen in het eerste gevecht. Dat gevecht wordt niet zo uitgevoerd zoals je het misschien zou verwachten van een kaartspel. Waar een Yu-Gi-Oh BAM Pocket vorige week nog een aangenaam complex kaartspel bleek te zijn, zie je in Force Collection de kaarten helemaal niet nadrukkelijk naar voren komen.

Sterker nog: de gevechten in Star Wars laten louter tegenstanders zien waar je op tikt om ze te verslaan. Of je de Stormtroopers en co kan uitschakelen, is afhankelijk van de kaarten die je zelf tot je beschikking hebt. De kaart bepaalt de kracht van de aanval en in hoeverre je zelf tegenvallen kan overleven, maar het bijzondere is dat je er helemaal niet over gaat welke kaart je inzet en welke aanval je uitvoert. Er is simpelweg geen strategisch element in het spel te bekennen: je tikt op tegenstanders om ze aan te vallen en dat hoop je zo lang mogelijk vol te houden met je kaartenstapel. Geen van de eigenschappen van de franchise komt leuk naar voren. Je rust strijders niet uit met lightsabers, kan vechters niet naar de Dark Side sturen of andersom en kan geen versterkingen inroepen van handlangers. Star Wars Force Collection had veel meer uit het thema kunnen halen. En erger: het is stiekem helemaal geen kaartspel. Het is een spaarspel. Alleen de kaarten in je bezit zijn relevant voor de winst en reken maar dat je daar flink geld mag spenderen om kaarten te bemachtigen waarmee je de computer en andere spelers voor het blok kan zetten.
Downloaden: Star Wars Force Collection (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Rollende steen: Giant Boulder of Death

GU DO Giant Boulder of Death iOSAdult Swim Games is een van die ontwikkelaars op iPhone en iPad die we moeten koesteren. De studio brengt regelmatig een nieuwe game uit en weet bijna elke keer op de proppen te komen met een concept dat lekker afwijkt van de gebaande paden. Denk maar eens aan het onlangs besproken Amateur Surgeon 3. De nieuwste game die uit de fabriek komt rollen is Giant Boulder of Death. Je kan het zien als het zoveelste spelletje waarin de camera achter de hoofdpersoon hangt en je zover mogelijk moet zien te rennen. Alleen is de hoofdpersoon nu een steen. En is rennen vervangen door rollen. En moet je de meeste objecten niet ontwijken, maar juist raken. Zo word je stenen gigant steeds groter en kan je steeds meer vernietiging aanrichten op de berg die oneindig afloopt. Je begint met mensen en koeien pletten, dan volgen de huizen en bomen. De enige zaken die je wel moet ontwijken herken je aan de aspecten rood en stekelig: puntige hekken midden op de afdaling of overrollende rode ballen bijvoorbeeld. Je rolt niet alleen voor een highscore (die je via Facebook kan meten met die van vrienden), maar ook om missies te halen waar je weer beloning voor krijgt. Zo ontvang je bijvoorbeeld meer objecten die in de wereld worden geplaatst zodat je onderweg nog meer ravage voor nog meer punten kan aanrichten. Bijzondere tekenstijl, maf geluid, lekker anders oneindig renspelletje.
Downloaden: Giant Boulder of Death (gratis, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Call of Duty: Strike Team

Zonder aankondiging, zonder trailer, zonder persbericht en zonder enig geluid is vandaag zomaar een nieuwe Call of Duty uitgekomen voor de iPhone, iPod touch en iPad. We schreven vanmiddag een uitgebreid artikel over de nieuwe shooter, die een stuk dichterbij de serie ligt dan de eerder verschenen Call of Duty Zombie-games. Ondertussen zijn er nu ook bewegende beelden van de game. Die zie je hier.
Ook lezen: Call of Duty: Strike Team uitgebracht voor iPhone en iPad
Downloaden: Call of Duty: Strike Team (€5,99, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, iculture speelt, star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.