Wijndagboek: Nederlandse app voor wijnproevers

Wijndagboek is een nieuwe Nederlandse app waarmee je wijnnotities en -foto's kunt maken. De app is bedoeld om van elke wijn proefnotities en andere beoordelingen op te schrijven, de barcode te scannen en te delen met anderen.

wijndagboek icoonDe Nederlander René van Mil heeft een app gemaakt waarmee je je wijnavonturen kunt vastleggen. Wijndagboek is in het Nederlands of Engels te gebruiken en is makkelijk te bedienen met gestures. Als je Tweetbot kunt bedienen, kun je ook navigeren in Wijndagboek, want het werkt ongeveer op dezelfde manier. Er zijn wel meer wijnapps; Wijndagboek probeert zich daarom te onderscheiden met een optie om de kleur en leeftijd van de wijn in je glas te beoordelen. Ook kun je streepjescodes scannen en bewaren van wijnen die je wilt onthouden. Bij elke wijn voeg je foto’s toe en schrijf je proefnotities, die je achteraf kunt printen of delen met vrienden via Facebook, Twitter, e-mail of sms.

Achter het ogenschijnlijk simpele icoontje gaat een app schuil, die er strak uitziet en makkelijk te bedienen is. Het laat zien dat je ook als zelfstandige ontwikkelaar iets moois kan maken, als je een beetje inspiratie bij anderen haalt.

Wie toch nog niet overtuigd is kan eens kijken wat de concurrentie ervan heeft gemaakt: met Wijnapp en Wine Notes kun je ook je wijnnotities vastleggen. En daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop wijnapps die adviseren wat je nou eigenlijk moet drinken, zoals &wijn.

Downloaden: Wijndagboek (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

wijndagboek-1 wijndagboek-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2013, 12:16
Categorie Lifestyle
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.