Rien Poortvliet’s ‘Leven en werken van de kabouter’ nu als e-book

'Leven en werken van de kabouter' van Rien Poortvliet is nu als e-book verkrijgbaar. Het integraal overgenomen boek bevat tekeningen van Rien Poortvliet en teksten van Wil Huygen. Het bespreekt allerlei aspecten van het leven van de kabouters.

rien poortvlietRien Poortvliet. De man is al in 1995 overleden, maar als je van zekere leeftijd bent ken je nog zijn meesterwerk: ‘Leven en werken van de kabouter‘. Het boek is wereldwijd meer dan 2,5 miljoen keer verkocht, wordt al bijna 40 jaar uitgegeven en is in 21 talen verschenen. Unieboek Het Spectrum vindt het tijd dat de Kabouter ook als e-book te lezen is. De klassieker is helaas wel verkrijgbaar voor een erg klassieke prijs: €19,99. Bijna net zo duur als de hardcover-editie (€25,99). Poortvliet maakte het boek met zijn vriend, arts en wetenschapper Wil Huygen, waarbij ze alle feiten en mythes over de kabouter op een rij hebben gezet.

Het gaat in eerste instantie om de prachtige tekeningen, maar ook om de uitgebreide verhalen over architectuur, onderwijs, opvoeding en relaties van kabouters. Het e-book bevat de integrale weergave van het gedrukte boeken, inclusief tekeningen en teksten. Helaas geeft de uitgever geen preview hoe het boek eruit ziet en wat je kunt verwachten: is het een PDF-scan van de papieren editie, of zitten er ook nog digitale opties in, zoals hyperlinks?

Voor wie de naam Rien Poortvliet nog nieuw is: deze Nederlandse tekenaar/kunstenaar werd door het publiek enorm gewaardeerd om zijn natuurtekeningen. Hij illustreerde meer dan 20 boeken. Wie meer wil weten kan terecht in het Rien Poortvlietmuseum (onder Rotterdam) of kan de Wikipedia-pagina doorbladeren.

Downloaden: Leven en werken van de Kabouter (€19,99, iBookstore, iPad, iOS 4.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2013, 11:37
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.