Playboy for iPhone-app verschenen: veel lange interviews, geen bloot

Playboy heeft na een lange test de Playboy-app voor iPhone uitgebracht. Voor €1,79 koop je een nummer met veel interessante interviews, maar bloot is niet toegestaan.

playboy magazineAls je een iPhone koopt weet je één ding zeker: de kans dat je blote borsten tegenkomt is vrijwel afwezig. Toch waagt Apple zich nu voorzichtig aan een vernieuwde Playboy magazine-app met abonnement. Je zult uit de gecensureerde naam ‘P*****y for iPhone’ moeten afleiden dat het om Playboy gaat (de preview op de Apple-website toont de naam overigens wel zonder sterretjes). Interviews met Quentin Tarantino, Matt Damon en Padma Lankshmi moeten de indruk wekken dat het vooral om de interessante artikelen gaat. De titel van dit artikel is dan ook geen grap. Het accent ligt op serieuze content.

Er staat plaatjes van playmates en andere modellen in de app. Maar je zult geen naakt te zien krijgen, belooft Josh Schollmeyer, Director of Digital Content bij Playboy. De aanwezige foto’s van vrouwen moeten romantisch, grappig of sexy zijn, niet ordinair.

playboy-magazine-gearEr staan interviews en artikelen in de app, aangevuld met content van The Good Life. Dit zijn ‘veilige’ onderwerpen over reizen, voeding, drank, auto’s en mode. “We willen toch een indruk geven wat er in het magazine verschijnt”, zegt Schollmeyer. Lange interviews zoals die met Clive Davis (5.000 woorden) kregen een zodanige lay-out dat ze op het iPhone-scherm prettig te lezen zijn. In de toekomst komt er ook een rubriek ‘Me In My Place’, waarbij je kunt binnenkijken in het huis van een celebrity. En in ‘Playmate Redux’ kun je modellen zien die smaakvol op de foto zijn gezet. Lees je Playboy alleen vanwege de interessante artikelen, dan zit je goed met deze iPhone-app. Je betaalt dan ook een stuk minder: voor €1,79 koop je een bundel met het januari/februari-nummer. Een halfjaarabonnement kost €9,99.

Als de nieuwe app een succes is zal het ook op andere platformen verschijnen. Maar gek genoeg betekent het niet dat de app dan ook meer bloot zal bevatten. “Alleen omdat er geen contentcontrole is op Android, wil het niet zeggen dat ze meer risico gaan nemen”, zegt een insider tegen USA Today.

Downloaden: Playboy magazine-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2013, 18:32
Categorie Amusement
Onderwerp playboy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.