WiFi2HiFi maakt van je iPhone een draadloze receiver voor de stereoset

WiFi2HiFi is een nieuwe oplossing om muziek van je computer naar je stereoset te sturen. Dit werkt via een iPhone-app en je draadloze netwerk.

wifi2hifiMac-gebruikers kennen vaak al de mogelijkheden van de AirPort Express, waarmee je draadloos muziek kunt streamen naar je stereo-installatie. WiFi2HiFi is een nieuwe app die ongeveer op dezelfde manier werkt. Als je je iPhone aansluit op je HiFi-installatie of speakersysteem, dan fungeert deze als een audio-receiver. De app is gemaakt door Clever & Son en vereist de gratis desktop-applicatie WiFi2HiFi Station. Op de computer start je een willekeurig programma dat audio produceert (dat kan dus ook een videoapplicatie of internetradiostation zijn) en de audio wordt afgespeeld op je muzieksysteem elders in het huis.

Zoals de naam al aangeeft werkt WiFi2HiFi via je draadloze netwerk. WiFi2HiFi Station detecteert automatisch welke iPhones op hetzelfde Wi-Fi-netwerk actief zijn. De audio kan afkomstig zijn van de harddisk van de gebruiker of van een internettoepassing. Het bedienen van de audio doe je met de muis op je computer of met een willekeurige remote-app op je iPhone. Minpuntje van WiFi2HiFi is dat er in de app zelf geen knoppen aanwezig zijn om de muziek te bedienen. Je kunt dus niet het volume aanpassen, pauzeren of naar een volgend nummer skippen. Je zult dus een tweede app moeten openen om dit te doen.

wifi2hifi iphone

WiFi2HiFi is geschikt voor Windows (Vista/7) en Mac (OS X 10.6 Snow Leopard) en vereist een iPhone, iPod touch of iPad met iOS 3.0 of hoger. Ook heb je een draadloos netwerk nodig. Zoek je een alternatief, dan kun je ook de eerder genoemde AirPort Express aanschaffen of de app Speakers Touch installeren.

Downloaden: WiFi2HiFi (€0,79)
Meer info: Clever & Sons

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2011, 11:05
Categorie Muziek
Onderwerpen audio, muziek, stereo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.