Wielren-app Strava Cycling voorzien van uitdagingen

De geliefde wielren-app Strava Cycling kreeg een update op de iPhone. Hij brengt uitdagingen, een nieuwe recordpagina met kaart en meer.

Strava Cycling Runkeeper onder wielren-apps iPhoneStrava Cycling, zeg maar de RunKeeper onder de wielren-apps, is voorzien van een leuke nieuwe update op de iPhone. De applicatie waarmee je je prestaties letterlijk in kaart kan brengen, heeft het nieuwe tabblad Challenges gekregen. Daarmee kan je meedoen aan uitdagingen die door Strava zelf zijn geïnitieerd en zie je hoe hoog jij en je vrienden die ook meedoen, scoren op de ranglijst. De app belooft elke maand nieuwe uitdagingen.

Wie al eens eerder stuitte op uitdagingen in sport-apps op de iPhone, zoals in bijvoorbeeld de eveneens populaire app Endomondo Sports Tracker, weet wat hem te wachten staat. Uitdagingen zijn niet zozeer toegespitst op specifieke routes, die misschien voor maar voor een deel van de gebruikers interessant zijn. Nee, het gaat om algemene doelstellingen. De uitdagingen van nu behelzen ‘Rij zoveel kilometer in juni als je kan’, ‘Rij 30 uur in 16 dagen’ en ‘Fiets zo snel mogelijk 10 kilometer’. Bij elke uitdagingen zie je hoeveel deelnemers er zijn en wanneer of hoe lang de actie loopt. Met de deelknop kan je je deelname bekend maken bij vrienden.

De andere vernieuwing van Strava Cycling voor de iPhone vindt plaats tijdens het fietsen. De kaart is namelijk niet langer een onderdeel van de Record-pagina waarmee je ritten registreert, maar heeft een eigen pagina naast de record-pagina gekregen. Met een horizontale veeg bekijk je de kaart in groot scherm, met een trek aan het lipje uiterst links in beeld, ga je terug naar de opnamepagina. Had ook wat minder priegelig gemogen.

Strava Cycling locatie uitdaging Strava Cycling recordfunctie kaart

Strava Cycling is een populaire en geliefde app onder wielrenners. Dat is eenvoudig te verklaren: de app biedt een hoop functies gratis nadat je je hebt aangemeld, zonder dat de app overdondert met een onoverzichtelijke interface. De leukste eigenschap is dat je verreden routes in de buurt op een kaart ziet en dat je je kan aanmelden om een route ook te rijden, waarna je tijd meteen wordt opgenomen in de ranglijst. Met een betaald abonnement van 5,49 euro per maand of 54,99 per jaar, kan je Premium-filters instellen zodat je bijvoorbeeld alleen tegenstanders van je eigen gewicht en leeftijd ziet. Ook analyseert de app dan je hartslag en hoeveel je moet ‘afzien’.

Downloaden: Strava Cycling (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 13:32
Categorie Sport
Onderwerpen fietsen, strava, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.