Plex voor iOS werkt beter met grote mediabibliotheken

Plex voor iPhone en iPad heeft een update gekregen waardoor het synchroniseren van een grote mediabibliotheek is verbeterd.

PlexPlex heeft zijn app voor iPhone en iPad van een update voorzien. De dienst om video’s, foto’s en muziek te streamen via een computer met de Plex-software, is inmiddels toe aan versie 3.2. Daarin is volgens de makers het laden en filteren veel sneller geworden door gebruik te maken van ‘paging’ als het om content vraagt van mediaservers. Daar moeten vooral gebruikers met een grote verzameling media op hun computer iets van gaan merken. Ook bij verbindingen op afstand ga je het verschil merken.

PlexDe connectiviteit van de dienst is verder aangepakt. Met Plex-apps in je netwerk kun je nu op afstand media starten op je iDevice. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf je MacBook een film opstarten op je iPad. Ook nieuw in de app is dat je een waarschuwing krijgt als je content probeert af te spelen die niet op de server staat of momenteel niet beschikbaar is als bijvoorbeeld de mediadrager als een extra harde schijf tijdelijk is ontkoppeld.

In de update zijn ook enkele kleine aanpassingen gemaakt, zoals de vervelende bug die er soms voor zorgde dat gegevens werden verwijderd als de synchronisatie via een slechte netwerkverbinding werd uitgevoerd. Ook moeten MOV-bestanden met MP3-audio nu correct afspelen. Als je besluit de Plex-dienst te gaan gebruiken, is het verstandig om naast een goede iPhone of iPad eerst te kijken of je Mac of Windows-computer wel aan de juiste vereisten voldoet om de content goed te streamen. Deze vereisten staan vermeld in de iTunes-pagina van de app.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:30
Categorie Amusement
Onderwerpen streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.